2013.05.12.Kedves Bankcsapdások !

A "Több mint testőr" című filmben van egy ilyen jelenet.....

Az énekesnő filmbéli fia, megkérdezi a testőrt alakító Cevin Costner-től :

-Mitől félsz John ? -kérdezi a fiú

-Attól, hogy nem leszek ott ... válaszolja a testőr, John
---------------------------------------------------------------------------------

Kedves Bankcsapdások !

Bennem is hasonló érzések kavarognak...., naponta számos esetben értesítést kapok róla, hogy milyen módon és módszerekkel próbálnak meg benneteket zaklatni, fenyegetni, végrehajtani, behajtani, kicsinálni...

Vitathatatlan tény, hogy óriási ügyfélállomány melyet Mi alkotunk ... de jelenleg ezt is sikeresen ellenünk fordították, akkor amikor ennek nem kellene így történnie, nem lenne szabad így lennie !

Leginkább a közösségi portálon szerveződnek a civil érdekvédelmi csoportok, ezek között van olyan csoport akik a pereket és a peres eljárásokat favorizálják, egy olyan környezetben ahol törvényi szabályozottságról és a hatósági felügyeletről sajnálatosan nem beszélhetünk, de ezeknek a hiánya felelősségét, illetve személyi felelősséget alapoz meg!

Ma már nem lepődünk meg azon, hogy vannak akik a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet követeléseit (végképp eltörölni, kártalanítani) soknak vagy eltúlzottnak minősítik ... mivel pontosan tudjuk, hogy a "hibás"-nak mondott - holott csak teljességgel "szabályozatlan" - termékkel kapcsolatos jelen jogszabályi környezetben fellelhető jogforrások alkalmazásával akár "kedvezőbb" állapotokat lehet előidézni a peres eljárásokban, akkor miért és kik akarhatnak ettől többet ?

-Mi !

Határozott álláspontunk szerint a peres eljárások a lefolytatására teljességgel alkalmatlan jogszabályi környezetben jelenleg nem történik más, mint a valós probléma félrekezelése, tüneteinek enyhítése !

A pénzügyi fogyasztók helyzetét tovább súlyosbítja, hogy a pénzügyi biztos tevékenysége és szerepe a devizahitelezésben látszólag egy súlytalan közvetítő szerep ... egyesületünk NEM támogatja a pénzügyi biztossal folytatott különböző devizahitelezés megoldásáról szóló olyan egyeztetéseket, agyrémeket ahol alapvető és elsődleges célkitűzés az Állami felelősség megállapításának a teljes mellőzése !

Az Állami felelősség, felelősségvállalás következménye az önkormányzatokkal kapcsolatban megvalósult, hiszen azok felhalmozott deviza adósságainak jelentős részét, egészét az Állam átvállalta ! ... így a helyi közösségek adósságállományát, sikeresen közös adósságállománnyá konvertálták, "újratárgyalják"...

Ha a Magyar Állam az önkormányzati devizahitel állomány átvállalása után, a Bankok deviza nyilvántartáson alapuló uzsora ügyleteit teljesíteni kívánja, akkor súlyosan gondatlan és felelőtlen magatartásával a központi költségvetést indokolatlanul terheli.
Ameddig a lakosság és fogalomtalan személyek előtt ismeretlen a hazai bankrendszer forrásköltsége, illetve azok összetétele, addig a Magyar Állam előtt annak intézményein, hatóságain keresztül pontosan ismert.

Hamarosan a teljes deviza károsult lakosságot megszólítjuk és támogatásukat kérjük annak érdekében, hogy a deviza alapú hitelezés néven elterjesztett pénzügyi (uzsora) eszköz, végérvényesen felszámolásra kerüljön !

Falus Zsolt Ferenc
elnök
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet
B.É.C.S.