2013.07.17.Szigorúan bizalmas!

Tisztelt honfitársaim néhány alapvető megállapítást, tényt meg kell osztanom, mert ennek ismeretében át fogja mindenki értékelni álláspontját vagy legalábbis feltételezhetően elgondolkodik arról, amiről eddig meg volt győződve.

A „devizahitelezés” valós okainak feltárása közben betekintést nyertünk a magyar állam működésébe, szemléletmódjába, érdekeinek és intézkedéseinek, szokásainak, irányításának, teljes apparátusának, hatóságainak irányításába.

A kép mely kirajzolódott előttünk szörnyű és elképesztően demoralizáló. Azt kell mondanom semmi nem változott Magyarországon, mert még mindig ugyanaz a szemlélet, melyet gyarmatokon lehet felismerni.

Biztosítják a lakosságnak az egymás feljelentésének lehetőségét, feszültségenyhítésként egy kis „tüntethetőség”, néhány perc média lehetőség, de csak mértékkel nehogy többen legyenek az öntudatukra ébredők.

Négyévente autóút, gyalogút, pihenőpad, ingyen körhinta, 13,14,15,16….stb. havi nyugdíj és fizetés ígérete, jogállamiság helyreállítása, demokrácia megerősítése, egyenlő bánásmód, igazságos adóztatás és tehermegosztás.

Addig, míg ezzel megelégednek az emberek semmi nem fog változni, mert az államhatalom jogfolytonossága az uzsorára épülő fenntartható államháztartás és pénzügyi stabilitás minden politikában jelen pillanatban résztvevő ellenérdekelt célja.

Addig, míg a médiákban minden egyes műsor, reklám támogatójaként pénzintézetek jelennek meg addig nem lesz tárgyilagos, kiegyensúlyozott tájékoztatás.

De a legelrettentőbb az a tény, melyért nem fognak kiállni (mert eddig sem tették) azaz, hogy közvetlen irányítás alá helyezték a nyomozó hatóságokat. Dokumentumok, megcáfolhatatlan bizonyítékok árulkodnak arról, hogy hiába akar egy ügyész vagy nyomozó megfelelni az alaptörvényben, törvényben rögzített kötelezettségeinek, hamar megcsörren az a bizonyos „piros telefon”.

Azok, akik kampányolnak a nyilvánosságért, azok a parlamentben titkosítanak. Azok, akik őszre ígérgetnek, azok nem támogatták a moratórium meghosszabbítását. Azok, akik jogállamiságról és demokráciáról értekeznek, egy részük előkészítette, utódaik pedig fenntartják 4.000.000. ember uzsorára épülő gazdaságpolitikáját.

Akkor: Simor András, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Járai Zsigmond, Király Julia, Veres János,  Oszkó Péter, Felcsúti Péter elkövetők nem mertek válaszolni.

A Bankszövetség nem mer tárgyalóasztalhoz ülni, mert vitaképtelenné és ez által álláspontjukat védhetetlennek látja. (Miközben Kovács Levente „leszereltetni” akarja az ellenálló embereket.)

Orbán Viktor,Matolcsy György Navracsics Tibor nem mert válaszolni.

Helyettük a sokkal beszédesebb a nyomozati anyagok, elutasítások, határozatok, indoklások és szinte már, igaz burkoltan, a segítségért kiáltó intézkedni próbáló ügyészek és nyomozók, de mindig megcsörren az a bizonyos „piros telefon”.

Összefoglalva szüntessék meg az állami fedezetet és adjanak zöld utat a nyomozóhatóságoknak,. Itt az idő kikötni azt a „piros telefont”, mert annak az ideje lejárt, és itt az ideje annak is, hogy a megmaradt ügynököket eltakarítsák.

Mert 2013-ban még mindig koncepciók léteznek arra az esetre, ha lelepleződnének bizonyos elkövetői körök.

Grell Antal

B.É.CS.