2013.07.24.A pénzügyi biztos tollából :

HÁROMOLDALÚ SZAKMAI TÁRGYALÁSOK
- információk első kézből

Egyelőre csak szándék körvonalazódott, tehát konkrét döntés nincs. A civil delegációban nem vennék részt (a kormányoldalon a helyem) és örülnék, ha annak „társadalmi vezetését” Csizmadia László a CÖF elnöke, a Békemenet egyik szervezője, „szakmai vezetését” pedig Varga István vállalná. Felelős vezetők nélkül nem lehet érdemi tárgyalást folytatni. Célszerűnek tartanám továbbá, ha azok, akik elutasítanak bármilyen tárgyalást, nem lejáratni próbálnák a kezdeményezést, hanem megosztanák szakmai érveiket, kérdéseiket és javaslataikat a tárgyalókkal. Bár a probléma „politikamentes”, a pártok együttműködési szándékának híján megoldás csak a kormánypárt aktív közreműködésével lehetséges. Akit ez zavar, annak nem fáj még eléggé a kialakult helyzet.
Jelenleg így látom a helyzetet, miközben sokakkal együtt én is a kormányülés eredményét várom.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arra, hogy kívülről bekiabáljanak az érdekvédelmi szervezetek, arra nem kell számítania a pénzügyi jogok biztosának... szerintünk vélhetően nem is rendelkezik valós kompetenciával ebben a kérdésben Doubravszky György.

 

Nem tudjuk, hogy amit a pénzügy jogok biztosa oly nagyon keresett a "devizát" időközben megtalálta-e, vagy megértette a sterilizált tőkebeáramlás vagy a deviza szintetikus úton való előállításának folyamatát

Természetesen nyílt kizárása és megkerülése az érdekvédelemmel foglalkozó "bejegyzett" szervezetek szempontjainak és érveinek olyan üzenet, hogy a tényekkel és a valóban érintett személyekkel való szembesítésre egyesek - tehát a bankszövetség képviselői és az állam képviselői - "nem" mernek vállalkozni.


Falus Zsolt Ferenc
B.É.C.S.