2013.07.31.A napokban tett nyilatkozatokat látva, annak egyértelmű üzenete a következő:

Az Államhatalom ismételten beiktatott egy "tűzfalat", melynek célja a helyzet enyhítése, az elkövetők fedezése. A devizahitelesek mentése kommunikáció alatt értendő valós elnevezés az elkövetők és cinkosaik, felelősségre vonásának elkerülésére tett jól kommunikálható szándék.

A kormány bármennyire is el akarja hitetni a magyar társadalommal, hogy felelősség nem terheli a devizahitelek nyilvántarthatóságának bevezetésével, az MNB nemzetbiztonsági kockázatokat jelentő tevékenységével, a cinkossága a fenntárható államháztartás, az uzsorára épülő pénzügyi stabilitás miatt szándékos.

Ezért is hallható már egyre erőteljesebben az a fajta figyelemelterelés, társadalmi csoportok közötti ellentét generálásra alkalmas nyilatkozathalmaz, mely a "devizahiteles", a forinthiteles, a kölcsönnel nem rendelkező rétegeket próbálja szembe állítani.

Most a józan ész kell eluralkodjon a magyar társadalmon máskülönben, "elvész" négymillió honfitársunk, de ne legyen kétsége a jelen pillanatban többségi társadalomnak nevezhető rétegnek sem, mert, ha nem történik meg az elkövetők elfogása, börtönévekben mérhető elszámoltatása, Ők fognak sorra kerülni.

Majd tüntethetnek az alacsonyabb albérleti díjjakért, a közüzemi számlák, agyonjogszabályozott büntetések enyhítéséért, a milliónyi újabb adók eltörléséért.

Uzsora gazdaságpolitikai alapköve a feláldozhatóság, mely célzott társadalmi réteget kiválasztva, jogfosztottságot generálva működtethető.

2008-óta a devizában-nyilvántartottakra építették fel az Államcsőd elkerülését, ha Mi elvérzünk, akkor majd helyünkbe lépve honfitársaink más alapon, de ugyanazon elv szerint lesznek kitaszítva a társadalom peremére.

Tehát kedves magyar társadalom ébredjetek, míg nem késő, mert lehet, hogy kaptok, még néhány évet, de sorra fogtok kerülni, ha erkölcsösségetek nem "járja át" az államhatalmat.

Grell Antal
B.É.CS.