2013.09.24.Mi, azaz önkormányzati hitelátvállalás?

Mára már nem egy volt polgármester, önkormányzati képviselő el -el szólja magát, hogy különböző pénzügyi bizottsági üléseken tájékoztatták őket.

Még, ha nem is értették magát a devizában "eladósodás" lényegét, de a konstrukcióban rejlő, a milyen forint gyengülés mellett milyen nyereségre tesznek szert, megértették.

Különböző politikai "pofára esések" lettek is a 2010 önkormányzati választások után indított "elszámoltatások" miatt, hiszen a feljelentések, melyek a hűtlen kezelések és egyebekről szóltak, megbuktak, hiszen rendre a megtámadott csak a kockázatkezelésekről szóló hat oldalas mellékletet meglobogtatva bizonyította, mondjuk egy 500.000 milliós önkormányzati devizában nyilvántartott hitelnél, hogy hányszor 200.000 millió forint nyereséget is realizáltak, melyet a település fejlesztésére fordítottak, vagy rosszabb esetben eltüntettek.

Két lehetősége volt az önkormányzatoknak a realizált nyereség felhasználására.

A forint gyengülésének köszönhető első lehetőség, a tőke tartozás csökkentése vagy a realizálódott összeg felvétele és elköltése.

Tisztelt honfitársaim, akiket naponta gyaláznak, sértegetnek, gondatlan és hanyag, üdülgető és plazma tv vásárlónak tartanak, a fent említett kockázatkezelési lehetőségeket tartalmazó hat oldalt nem tartalmazzák szerződéseitek. Azért nem mert kivették belőle, mert nélkületek az Állami konszolidáció nem tudott volna megvalósulni. Egyértelműbben, nélkületek a 2006-tól fenyegető Államcsőd 2008-ban bekövetkezett volna, nem utolsó sorban, (ha nem lesznek elkövetői felelősségre vonások) ez a veszély továbbra is fennáll.

Tehát összefoglalva: határozottan vissza kell utasítani, minden olyan megnyilvánulást, mely eltagadásra épülő és megalkuvó!

Mert egy ország minden önkormányzatának képviselője azért nem lehetett totál felelőtlen idióta, mint, ahogy a magyar lakosság, akiket most naponta aláznak, fenyegetnek, sárba tiporják jogaikat, sem egy elzabáló, utazgató, plazma tv rajongó, felelőtlen, túlköltekező ember.

Tisztelt honfitársaim, megalázottak egyre nagyobb tömege, fel kell emelni a lehajtott fejeteket, szembe kell néznetek az elkövetőkkel, és helyre kell állítani az önbecsüléseteket, mert nincs semmi szégyellni valótok.

Azért nincs mert becsaptak benneteket, mert elhallgatott/eltagadott a jóhiszeműségetekre alapozott merényletnek letettek áldozatai.

De az elkövetők és cinkosaik lelepleződtek, akiknek, nem rosszabb sorsot szánunk, mint amelyet nekünk szántak.

Grell Antal
B.É.CS.