2013.09.28. N.F.L.Ü.Támogatja:

A nemzetközi hatóságok igénybevételét, különös tekintettel a közelmúltban megszületett Európai Bírósági ítélet értékelése után.

N.F.L.Ü. számára érthetetlen a Magyar Állam tétlensége, hiszen hiába mulasztotta el a nemzetközi eljáráshoz való csatlakozást az uniós jogok és irányelvek, az Európai Bíróság ítélete Magyarországra is érvényesek, kötelezettséggel jár.

A hazai eljárások, melyeket korábban elemeztünk, meg kell induljanak. A lakosság biztonsága érdekében a Magyar Állam határozatlan idejű kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot kell kihirdessen.

Ezzel párhuzamosan létre kell hozzon egy kártalanítási alapot. A nemzetközi elkövetők felelőssége miatt a nemzetközi szervezetek részt kell vállaljanak a magyar lakosság kártalanításában. Ezt csak és kizárólag a büntetőfeljelentések, felelősségre vonások, a nyomozati anyagok, tények és bizonyítékok alapján, azok súlyánál fogva lehet kizárólag végrehajtani.
Az eljárás során derül fény arra, kinek mekkora a kártalanítási felelőssége.

A hazai hatóságok mulasztásának feltárása is elengedhetetlené vált. Különös figyelemmel kell kivizsgálni a Legfőbb Ügyészi mulasztások által bekövetkezett súlyos bizalmatlansági válságot, a lakosság és az ügyészségekkel kapcsolatosan. Ennek a vizsgálatnak a végeredménye, ha szükséges hivatalvesztésekkel is járnia kell.

Az N.F.L.Ü. a hazai politikai, pénzügyi, hatósági szoros összefonódások miatt ajánlja egy független, fedhetetlent szakemberekből összeállított szervezet felállítását, mely a Cseh korrupcióellenes rendőrség mintájára működne és kapná meg felhatalmazását, erős "jogosítványokkal".

Grell Antal
B.É.CS.