2013.11.12.Pár gondolat az uzsorakiképző központ (OTP) faktoring napokban megkezdett tevékenységéről, összefüggésekről.

A kormány megalkuvásának köszönhetően és a fizetett médiapropaganda ismételt támadásainak eredménye, hogy az uzsorakiképző központ megindította munkatársait a lakosság ellen.

Noha kilakoltatási moratórium életbe lépett a lakosság zaklatása fokozódik. Nem kell megijedni, mert a "parancs" egyszerű. Mindegy mennyit csak fizessetek, a legfontosabb, hogy a megalkuvás következtében egy joglemondó nyilatkozat alá legyen íratva az ügyféllel, hogy a későbbiekben nem kíván a jogtalan követelése ellen fellépni.

Óvakodjon mindenki az árfolyamrögzítés "lehetőségétől" mert annak is az alapja a joglemondó nyilatkozat.

Amiért még mindig csak az időhúzás folyik és nem a valós és végleges megoldás az a tény, hogy túl sokan vagyunk, további megosztásra van szükség.

Nem véletlen, hogy kiemelt mondatokban elhangzik, hogy az árfolyamrögzítés költségeit is az adófizetők, a lakosság összessége téríti meg, vagy éppen (újságírói megjegyzések egyike) nem volt kötelező a hitelfelvétel, nem utolsó sorban mi lesz a forinthitelesekkel.

Vissza lehetne kérdezni és szükséges is, hogy a végtörlesztő parlamenti képviselők, a Legfőbb Ügyész, a fedezetet nyújtó Szász Károly és nem utolsó sorban a "deviza-kötvényt" kibocsátó önkormányzatok, az önkormányzatok "hitelátvállalása" közben nem féltették a forinthiteleseket, a nem hitellel rendelkezőket?

Az önkormányzatoknál nagytakarítás folyik, hiszen mindegyik megkapta a kockázatkezelési lehetőségekről szóló tájékoztatót, melyben levezették, sötétebbje is megértse, hogy mekkora forint gyengülésnél mekkora nyereségre tehetnek szert.

Ezt a nyereséget pedig vagy tőketartozás csökkentésére, vagy a település fejlesztésére fordíthatják. Az megérne egy átfogó vizsgálatot, hogy a nyereség el lett költve, miközben az adósság megmaradt, a település tovább pusztult, az Állam pedig "nagy-takarít".

Három megállapítás, amit szeretnek figyelmen kívül hagyni a leplezni kívánók:

- a devizában-nyilvántartott lakosság is adófizető állampolgár, akik nélkül 2008-ban azonnal Államcsőd lett volna és ma is az lenne.

- ne pazarolják az adóforintjainkat a további Állam és bankkonszolidációra, melyet árfolyamgátnak neveztek el.

- az ingatlanok és ingóságok elértéktelenedése, a lakosság közel felének végsőkig való uzsorázása miatt és következtében a járulékos veszteség felbecsülhetetlen, mely a teljes magyar lakosságnak óriási,károkat okoz.

Grell Antal
B.É.CS.