2014.01.06.Nyílt levél Navracsics Tibornak közigazgatási és igazságügyi miniszternek!

Kedves Tibor!

Kénytelen vagyok nem hivatalosan is tájékoztatni téged, mert, sajnos "vélelmezem nem kaptad meg"azokat az okiratokat, melyeket átadtunk munkatársaidnak. Legalábbis a kommunikációtokban nem köszön vissza, arról már nem is beszélve, hogy válaszadási kötelezettségeteknek sem tettetek eleget.

Bár köztünk legyen szólva, ennyi "devizahitel-szakértővel" a nyakadon nem lehet egyszerű tisztán látni. Nekem nem munkatársaim, de már a hátamon feláll a szőr, amikor meghallom Cséfalvay Zolit vagy Rogán Antit, ráadásul Zoltánotok folyamatosan "újrafaragja" köbe vésett álláspontját.

Te is tisztában vagy azzal, hogy ezt nem lehet így csinálni! Hát azért az átadott dokumentumok alapján Te is láthatod nem a levegőbe beszélünk, ráadásul, ha elszámoltatni akartatok volna, akkor a politikai felelősségen túl a büntetőjoginak sincs akadálya. Láttad Viktor asztalán azt az okirathalmazt, mellyel nem kevesebbet tudtatok volna kezdeni, mint azt, hogy Magyarország legnagyobb uzsorásait térdre és börtönbe lehet kényszeríteni. Mert a büntetőjogi felelősségre vonás is jogállami eszköz, bár ezt páran kétségbe vonják.

Azért azt is tudom, hogy Matolcsi Gyurival és elvtársával, aki a "devizahitel" károsultak hátán felbuktattatott Doubravszky Györggyel szemben nem egyszerű, de ezt meddig tudod még tolerálni?

Hát hiába lett jegybankelnök váltás, az MNB óriási kockázatokat rejt a magyar lakosság számára. Azt a szerencsétlen embert, aki megosztó portálokon, számomra értelmezhetetlen dolgokról, vélelmezhetően valamilyen tudatmosósító szer hatása alatt nyilatkozik, kinevezitek először pénzügyi jogok biztosává, majd rá bízzátok a fogyasztóvédelmet az MNB-nél, hát kezdek kételkedni a józan ítélőképességetekben.

Te is pontosan tudod, hogy hiába próbáljátok meg leplezni, a nemzetközi hatósági eljárások rendezni fogják a helyzetet. De kérlek adjál már magyarázatot arra, hogy miért éri meg nektek megvárni, hogy példának okáért az OLAF szállja meg a hazai hatóságokat és pénzintézeteket? Azzal is tisztában vagy, hogy a Magyar Nemzeti Bank korábbi és mostani vezetése sem fogja megúszni.

Arról nem is beszélve, hogy az IMF, és most kapaszkodj meg , az Európa Számvevőszék, az Európai központi Bank vezetése is (kezdi felismerni, mert felismertettük velük nincs tovább) kénytelen lesz meghozni az elkövetőkre nézve súlyos döntéseket. Ígéretük szerint erre idén sor fog kerülni.

Én már tényleg nem értelek Tibor! Tisztában vagytok vele, hogy a Magyar Állam a Magyar Nemzeti Bank, egy IMF tanulmány (lemagyarított változatával) lépéseit követve olyan bűnt követett el, melyet a világon még egyetlen ország állama sem mert megtenni saját lakosságával szemben.

Ezért kérlek ne húzzátok tovább az időt, hanem azonnal avatkozzatok be a folyamatokba. Első lépésben töröljétek el a nyilvántartásokat, majd a lakosság kártalanításának kell következnie. Ne várjátok meg, amíg a Magyar Államot fogják erre kötelezni, mert hidd el nekem be fog következni.

Az államcsőd csak abban az esetben tudna bekövetkezni, ha felelősségre vonás nélkül, valamilyen mondvacsinált okra hivatkozva avatkoznátok be, mert mindketten tudjuk, mivel megkésve teszitek, ellenérdekeltek sorai fogja efelé iránytani a folyamatokat

Tudod azért csalódott vagyok. Mert amikor az IMF delegációjával tárgyalóasztalhoz ültünk, nagyon büszke voltam, hogy ott lehetek, hiszen a világon soha, sehol nem tárgyalt civil szervezettel. Azt gondoltam akkor, hogy történelmet írtunk és elismeritek tudásunk, hiszen nem mindennapi cselekedetet hajtottunk végre. Akkor, abban a pillanatban meg voltam győződve arról, hogy a Magyar Állam méltó félként tekint ránk és tárgyalás sorozat kezdődik, mely gyors és azonnali lépésekkel segítségére siet a magyar lakosság közel felének, de igazságot szolgáltatva

Nem így lett, de ez a Ti hibátok, hiszen mint korábban, most sem veszitek tudomásul, hogy nem tudjátok tovább leplezni a Magyar Állam felelősségét.

Neked is felteszem a kérdést: Te minek neveznéd azt a gondolkodásmódot, mely Magyarországon szokásjoggá vált, hogy hiába van igazad, az nem elég"?

Várom megtisztelő válaszod!

Grell Antal
B.É.CS.
Navracsics Tibor válasza: