2014.01.08. Úgy általában, az összefogásról.

Számomra érthetetlen, de mégis nagyon is érthető módon mindig valamilyen formában felemlegetnek minket.

Hiába nem foglalkozunk a rágalomhadjáratokkal, nem tanúsítunk érdeklődést, bár néha az ingerküszöbünket meghaladó támadásokra be sikeredik egy-egy szalonképtelenebb reakció.

De hát Mi is emberek vagyunk és nagy-nagy önuralomra van szükségünk. Már számtalanszor megfogalmaztam, de most újra leírom: az összefogást az embereknek kell megvalósítaniuk, hiszen Mi csak utat tudunk mutatni és célokat meghatározni.

A céljainkat és az utat nem a változó helyzethez alakítgatjuk, hanem markánsan képviseljük azt amiről meggyőződésünk szerint valós és megnyugtató végeredményt fogunk kikényszeríteni. Mi ehhez kérjük a lakosság támogatását.

Még mindig bízom abban, hogy a választások előtt be tudjuk fagyasztatni a nyilvántartásokat és ki tudjuk kényszeríteni a végrehajtások és kilakoltatások, (a helyzet végleges rendezéséig) felfüggesztését.

Ez azért nagyon fontos, mert, a választási kampány, pontosan a kilakoltatási moratórium lejártakor lesz a legmarkánsabb. Ez óriási veszélyeket rejt sorstársainkra nézve, hiszen a média el lesz foglalva így szépen csendben le fognak csapni a lakosságra.

Kérek mindenkit gondolja át ezt a kis gondolatébresztőt. Mert nagyon szomorúnak az egészben azt tartom, hogy mindig, amikor valaki megfogalmazza az összefogási vágyát, azt negatívan, ostorozva, néha már a puszta rágalom köntösébe csomagolja.

Ez nagypolitikai betegség, hogy nem merik felvállalni saját gondolataikat, céljaikat, hiszen azok mindig másodlagosak. Az elsődleges céljuk a megélhetési semmit tevés és ezért képesek saját magukat is megcáfolni.

Ezért újra kihangsúlyozom, az emberek egymás mellett való kiállását tekintem az összefogás alapjának.

Pár gondolat a politikai közéletben való megjelenésünkről. Az is egy eszköz, nem pedig cél. Tisztában vagyunk vele, hogy a Magyar Állam a Magyar Nemzeti Bank, egy IMF tanulmány (lemagyarított változatával) lépéseit követve olyan bűnt követett el, melyet a világon még egyetlen ország állama sem mert megtenni saját lakosságával szemben.

Ez nem fordulhat elő még egyszer, ezt meg kell akadályozni. Nem utolsó sorban az elkövetőknek felelniük kell tetteikért.

Grell Antal
B.É.CS.