2014.01.18.......2011-től napjainkig.

2011. Bankcsapda-oknyomozói és tényfeltáró csoportja megkezdi munkáját a begyűjtött  okiratok vizsgálatát. Megtörténnek az első hazai hatósági feljelentések. (melyek minden egyes újabb tény vagy okirat birtokában megtörténnek, de erőből leállítgatják  vagy szimplán megtagadják az eljárások lefolytatását hazánkban.)

Ugyanebben az évben szembesülve a tényekkel, felismerve az érintettek, körét, akkor még csak gyanítva a politikai szálakat elkezdjük apránként nyilvánosságra hozni a birtokunkba került adatokat.

2012. az újabb bizonyítékok ismeretében megkezdődnek az utcai demonstrációk, de sokan kétségbe vonják állításainkat és összeesküvés-elméletnek tudják be, nem veszik komolyan.

Ugyanebben az évben az oknyomozói és tényfeltáró munkacsoport aggálytalan tartalmú tényközlő okiratok birtokában már azon dolgozik, hogy beazonosítsa az elkövetők személyét, és már az Állami és nemzetközi felelősséget, egyes intézmények, szervezetek felelősségét veti fel.

Ugyanebben az évben European Court of Auditors (Európai Számvevőszék) OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) Európai Bizottság Magyarországi Képviseletét tájékoztatjuk az immáron tényként kezelendő álláspontunkról.

Ugyanebben az évben minden Európai Parlamenti Képviselő megkeresése megtörténik, a válasz elmarad egy kivételével.

Ugyanebben az évben az egyre több bizonyíték birtokában nem uniós tagállam megkeresése megtörténik. (Kanadai Nagykövetség)

2013 év elején szervezetünk tárgyaló asztalhoz ül az IMF tárgyalódelegációjával. (mely világon egyedülálló módon soha, sehol nem történt meg, hogy civil szervezettel tárgyalóasztalhoz ültek volna.)

Ugyanebben az évben: a nemzetközi hatóságokat folyamatosan tájékoztatása a nyomozati szakaszokat követően megtörténik. A nemzetközi pénzügyi felügyeletekkel is a kapcsolatfelvétel és együttműködés jön létre.

A Magyar Állam szervezetünk megkeresésére nem reagál,

Összefoglalva. A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet oknyomozói és tényfeltáró munkacsoportja az egyéni "devizahitel-szerződésektől" eljutott a Magyar Nemzeti Bank, Magyar Állam érintettségén és ellenérdekeltségi tevékenységén keresztül a nemzetközi intézmények, szervezetek felelősségéig, az elkövetők beazonosításáig. Azaz IMF-től az Európai Bizottságon át az Európai központi Bankig.

Tehát ne okozón senkinek meglepetést, hogy amióta Bankszövetségen és annak tagjainak felelősségén túl, a Magyar Állam (Országgyűlés), az MNB felelősségét felvetettük, Egyesületünk elnökségét folyamatosan és egyre erőteljesebb támadások érik.

Itt hívom fel a figyelmét mindenkinek, az oknyomozati anyagaink egy részét, minden jelenlegi parlamenti és parlamenten kívüli párt megkapta, vagy személyesen tájékoztattuk a pártelnököket.

Nem ecsetelem érzékelheti mindenki mit kezdtek az információk birtokában. Elkezdtek jó alkukat és paktumokat kötni. Kivéve egyet, de ezt nagyon korainak tartom még nyilvánosságra hozni. (de a meglepetés az garantálható).

Az, akinek nincs szándékában a lakosság közel felére felépített pénzügyi stabilitást és erre épített gazdaságpolitikát megszüntetni, annak nincs helye a magyar törvénykezésben!

Grell Antal
B.É.CS.