2014.02.07.Simon Gábor MSZP, (összefogás tagja) az első "lelepleződött",akit összefüggésbe lehet hozni az árfolyam manipulációval.

Az biztos, hogy nem egyedül volt, hányan lehetnek még?

 

Sokan sokféleképpen ítélik meg vonják le következtetéseiket Simon Gábor "eltitkolt"vagyongyarapodásának lehetséges voltáról, pedig egyszerűbb, mint az gondolná bárki is.
 

 

A külföldi banknál nyitott "számla" megegyezik az önkormányzat "devizakötvény" kibocsátásának idejével. Ahhoz, hogy ez számunkra jelentős információval kell bírjon, tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy minden önkormányzat megkapta, (hat oldalon, példákon levezetve) a kockázat kezelési tájékoztatót, mely tartalmazta mekkora forint gyengülésnél, mekkora nyereségre tehetnek szert.

Elkövető Gábornak nem sok tenni valója volt, hiszen felvilágosították, hogy a forint elleni befektetés az biztos, kockázatmentes befektetés. Ráadásul Állami fedezet és a Magyar Nemzeti Bank 2008-tól végső hitelezői szerepköre garanciát biztosított és biztosít, mind a mai napig.

Kérdések merülnek fel, persze, hogy az önkormányzati "devizakötvény" kibocsátásának, az abból keletkezett nyereség egy részét "takarította" meg szűkösebb időkre vagy csak egyszerűen a bennfentes információk birtokában kihasználta az Állam 2008-ban kialakított pénzügyi környezet adta lehetőségeket?

Erre a választ, ha a hatóságok valóban fel akarják deríteni a milliók eredetét roppant egyszerűen megtehetik. Semmi más dolguk nincs, mint a devizatőke-nyilvántartást kell kikérniük a számla nyitásának napjától, hónapra lebontva, mind a mai napig. Annak az aggálytalan tartalmú tényközlő okiratnak a birtokában azonnal kiderül, mitől gyarapodott vagyona Elkövető Gábornak. (milyen ügyleteket hajtott végre a pénzintézet)

Ez az ügy azonban rávilágít súlyos hiányosságokra és az egyenlőbbek kiváltságaira is..

Hiszen hat évig "el tudta titkolni" valós vagyongyarapodását. Az ügy mélyebb vizsgálata egyértelművé teszik , hogy az önkormányzati devizakötvény kibocsátások valójában forint elleni spekulációs befektetések voltak, melyből az önkormányzatok milliárdos nyereséget realizáltak, mégis kormányzati "hitelátvállalás" történik az országban.

A kormányzati "hitelátvállalás" az csak azért történik az országban, hogy eltüntessék a nyomait az önkormányzati "deviza"-kötvénykibocsátásoknak, ha netán egy leendő új képviselő vizsgálódni akarna.

Azt az információt, melyet a devizában.nyilvántartott lakosságtól eltagadtak és tagadnak azt használta ki Simon Gábor. Mert ha hiszik, ha nem, 2008-tól "devizahitel"=kölcsönszerződésként amit a lakosságnak ajánlottak, bocsátottak rendelkezésre, az pontosan ugyanaz a konstrukció, melyet az önkormányzatok "devizakötvény" kibocsátásaként ismert a köztudatban. Egyetlen különbséggel, hogy a kockázatkezelésről szóló tájékoztatókat kivették a szerződésekből.


A vagyonosodási vizsgálatokat a parlamenti képviselőkön túl, ki kell terjeszteni az önkormányzati képviselőkre is.

 

A lakosság közel felének, pedig ismerje el a Magyar Állam felelősségét, kezdje meg kártalanítását!

Grell Antal
B.É.CS.