2014.04.10.Robban a pénzügyi "atomfegyver!"!


Azért az már körvonalazódik, hogy sokan feladták az "érdek-képviseletet", mert nem jött be számításuk vagy éppen csalódtak. Ez csak azokkal fordulhatott elő, akik célként tekintettek a parlamentbe jutásra.

Számunkra eszköz, egy lehetőség volt, hogy rendszerszintű, törvényalkotás közvetlen közelében ellentmondást nem tűrve hallassuk a lakosság közel felének hangját, nyomást gyakorolva az országgyűlésre. Egyelőre ezt sikerült meggátolni, de mivel nem célként tekintettünk erre az érdekképviselet egy magasabb szintjére, továbbra is folytatódik az uzsoraharc.

Iszonyatos médiahátrányban, milliárdokkal szemben kellett helytállni. De ez már a múlt.

Minket továbbra is érdekel a Simon Gábor Swap ügyletein keresztüli vagyongyarapodása. Az önkormányzatok forint elleni befektetéseinek eredménye, nyeresége, Simor András volt jegybank elnök irreális vagyongyarapodása, a parlamenti képviselők, 2006-2014-es ciklusokban résztvevő képviselők NAV vizsgálatának eredményei. a pénzintézetek "mérgezett" portfóliói, az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonása.

Azt már tudjuk, hogy meglévő törvények eltagadása mellett végrehajtottak és végre kívánnak hajtani mindenkit, múlt, jelen és jövőbeli vagyonát ellopva.

Azt is tudjuk, hogy a legnagyobb és legjövedelmezőbb követeléskezelői, végrehajtói "vállalkozások" szorosan kötődnek a politikai pártokhoz.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy csak azért volt szükség a Kúria és az Alkotmánybírósági döntésekre, hogy időt nyerjenek, nem mellékesen legalizálják a végtörlesztés intézményét, mely törvénytelen, nem utolsó sorban szükségtelen volt.

Az árfolyamgát, azon felül, hogy adókötelezettséget ró annak "igény-bevevőjével" szemben, tartozáselismerő és a szerződések életben tartására a további uzsorázhatóság egyik eszköze.

Most is már az a kamukommunikáció, hogy őszig várni kell, azért remélem már mindenki tisztában van azzal, hogy miért?

Pusztán csak azért, hogy nyugodtan tudjanak kampányolni az EU-s és az önkormányzati választásokra, hiszen ősszel zárul a választási dömping, csak addigra százezrek kerülnek utcára, de lehet ez a sokk kell a magyar embereknek, hogy felébredjenek.

Mi megpróbáltunk minden eszközt bevetni, hogy elkerüljük azt, ami hamarosan be fog következni, még, ha sokaknak nem is volt minden lépésünk szimpatikus, mert a cél lebegett a szemünk előtt, hogy a lakosság közel felének ellehetetlenült élethelyzete megoldódjon.

Azt tudom már csak mondani jöjjön, aminek jönnie kell.

Grell Antal
B.É.CS.