2014.05.11.Szélsőséges esetek, a jogállamiság megcáfolása.


Orbán Viktor megfogalmazta mit tart szélsőséges tevékenységnek, önmagában szélsőségnek. Ki kell egészíteni gondolatait, hiszen figyelme átsiklott néhány szélsőséges eseten.

Régi, új miniszterelnök figyelme a politikai vagy közéleti megnyilatkozásokra, cselekedetekre korlátozódott, miközben szemet huny a Magyarországon tevékenykedő legszélsőségesebb "csoportok" tevékenysége felett. Magánközjegyzői és bírósági végrehajtói kamaráknál szélsőségesebb, magyar lakosságellenesebb, törvények felett álló, folytató szervezetek működését megtűri.

"Elviseli" a Magyar Nemzeti Bank 2008-óta felvett pozícióját, mely a forint elleni spekulációs befektetéseivel veszélyt jelent a lakosság számára. Továbbra is "megtűri", elvárja, hogy a hatalmi ágak a Magyar Állam által 2008-ban tett felhívásának eleget tegyenek, mind a mai napig.

(Itt hívóm fel Rogán Antal figyelmét, hogy a végtörlesztés intézményének megalkotásánál, nem töketlenkedtek ennyi ideig, hiszen a gazdasági, politikai, pénzügyi szektorban nagy befolyással bírók érdekérvényesítése, túl erősnek bizonyult, ezért le kellett "hámozni" a devizában nyilvántartott társadalmi rétegről, ezzel is gyengítve annak érdekérvényesítési erejét.)

Legszélsőségesebb esetek, megnyilvánulások, törvények felett tevékenykedők, jogfosztott, a hatósági eljárások keretein, és azon is túl működnek, felelhetők, bizonyíthatók.

Miniszterelnök úr, ha fel akarja venni a szélsőséggel a "harcot", figyelmét fordítsa a Magyarországon hatályos törvények alkalmazásának betartatására, legszigorúbb felügyeletére. A Jogot figyelmen kívül hagyó, évtizedek óta törvénytelenül, működő, államilag megtűrt és finanszírozott szélsőséges kamarák felszámolására.

Ne értékelje túl a kilakoltatási moratórium meghosszabbításának lehetőségét, hiszen veszett ebek módjára viselkedő végrehajtói szektor, gátlástalanul folytatja, hiszen folytathatja tevékenységét.

Grell Antal
B.É.CS.