2014.05.21.Azok mernek vádaskodni, akik államcsődhelyzetbe sodorták Magyarországot!

Felelőtlen, nyerészkedő, plazmatévéző, forinthiteleseknél jobban járó stb".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"A Fidesz 225 tagú parlamenti képviselőcsoportjában 152 főnek van tartozása, összesen több mint 1,5 milliárd forintnyi értékben, az 58 fős MSZP-frakcióból 37 politikusnak van hitele, még a Jobbik és az LMP politikusainak közel fele rendelkezik hitellel.

Ugye még mindenki emlékszik arra, amikor Lázár János kijelentette, hogy támogatja Mesterházy Attila azon elképzelését, hogy a politikusok ne vég-törleszthessenek. Nos, ahogyan lenni szokott, ebből természetesen semmi nem lett, a politikusok java része élt a végtörlesztés lehetőségével.

Akik megszavazták maguknak a jót

Kocsis Máté hajléktalanügyi referens az Origo információi szerint összesen 40 millió forintot fizetett vissza, és ezzel mintegy 15 millió forintot takarított meg. Az összeget Kocsis két ingatlan eladásából, egy édesanyjától kapott 15 millió forintos kölcsönből, valamint készpénzben lévő megtakarításaiból teremtette elő.

Halász János ugyanennyit fizetett vissza, így ugyanannyit spórolt, mint Kocsis Máté. Az államtitkár megtakarításaiból, családi segítséggel és egy új forinthitellel fedezte a 40 milliós számlát.

Rogán Antal 10 millió forintot váltott ki, amit saját megtakarításból, illetve forinthitelből teremtett elő, Vejkey Imre forinthitelből végtörlesztett, a képviselőnek mintegy 20,7 millió forintot kellett kifizetnie.

A fideszes Vejkey Imre azt közölte, hogy „direkt e célra felvett banki forinthitellel” váltotta ki korábbi svájci frank alapú hitelét. Adóssága nagyságáról nem tett említést a politikus, tavalyi vagyonnyilatkozatában 115 ezer svájci frank, vagyis mai árfolyamon 28,7 millió forintot érő banki tartozás szerepelt. Az általa is megszavazott kedvezményes árfolyamról szóló jogszabály alapján viszont csak 20,7 milliót kellett befizetnie.

Akik aztán mégsem visszakoztak

A korábban MSZP-s, ma már DK-s Vadai Ágnes, aki 23,9 milliós hitellel rendelkezett, bár azt nem lehet tudni, hogy ennek mekkora része volt forinthitel. A politikus az Origónak elmondta, két forrásból, férje önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításából, valamint forinthitelből törlesztette házastársával közös devizahitelét.

Iváncsik Imre volt szocialista nemzetbiztonsági államtitkár szintén nem árulta el az [origo]-nak, mekkora összeget végtörlesztett, 2010-es vagyonnyilatkozatában mindenesetre devizanem meghatározása nélkül egy 7,5 millió forintos tartozást szerepeltetett.

Akik nem kötik az orrunkra

Az [origo] kérdésére nem válaszolt Kósa Lajos (236 ezer svájci franknyi, aktuális árfolyamon nagyjából 58 millió forintot érő hitel van a nevén), de az MSZP-s Bárándy Gergely (142 ezer svájci frank) és Tóth József (kb. 67 milliót érő devizahitel) sem."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha nem volt semmilyen probléma a devizában való nyilvántarthatósággal, akkor miért is kellet saját maguknak a mentőcsomag?

A kérdés költői. Ezek a pofátlan, aljas gazemberek, akkor nem kérték az Alkotmánybíróság, az Európai Bíróság, a Kúria véleményét, jogmegsemmisítő határozatát. Mert saját bőrükről volt szó.NA akkor, ha már itt tartunk, akkor legyünk egy kicsit naprakészek: mennyi hazaáruló van Magyarországon? Hányan árulták el a magyar nemzetet?

Mégis mai napig alázzák, felelőtlennek, szinte bűnözőnek állítják be a többségi társadalom előtt a devizában nyilvántartatott társadalmi réteget.

Akkor kérdezem a tudatlan, megvezetett és ezért napi szinten alázó többségi társadalomtól: megválasztott képviselőiteket milyen embereknek tartjátok?

Grell Antal
B.É.CS.