2014.05.29.A jegybank ezermilliárdjaihoz devizahitelesek vére tapad...

A magyar devizahitelesek speciálisan kedvezőtlen helyzetét a Magyar Nemzeti Bank egyedi válságkezelési módszere okozta és okozza.
-Nem ötvenmilliárd kell, hanem nem mondom meg mennyi ! - szólt Gyurcsány és ezzel a lendülettel megpecsételte a devizahiteles magyar családok sorsát.

Az IMF hitelmegállapodás akár Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András jegybankár sikertörténete is lehetne, ha nem következett volna be több ezer ember öngyilkossága és a több százezres elvándorlás. Az IMF hitelmegállapodás valós célja a részletekben rejtőzik, ez pedig a devizatartalék. A rekord szintű devizatartalék forrása nem lehet más, mint a forintromláson, azaz "forintrontáson" elért árfolyamnyeresége a Magyar Nemzeti Banknak.
Ezt a mutatványt bátran lehet a "ma" divatos kifejezéssel, "nemzeti uzsorának" nevezni.
A pénzügyi felügyelet és a jegybank "összevonása" mellett, napirendre lehetne tűzni, az Államadósság Kezelő Központ és a Jegybank összevonását, hiszen a történet már most is erről szól(t), azaz intézményi befektetők összehangolt tevékenysége a forint árfolyama és a magyar lakosság ellen.

Falus Zsolt Ferenc

B.É.CS.