2014.10.14.Azért pofátlanok mert azt gondolják érintethetetlenek!


A mai taktika, mely a puszta megtévesztésre, félretájékoztatásra alapul, az sem a haza elkövetői réteg saját találmánya. Az elve, melyre alapozzák a büntethetetlenséget nagyon egyszerű, hazudjuk mindannyian ugyanazt a végsőkig.

Joggal bízhatnak a büntetőjogi felelősségre vonás elmaradáséban, hiszen csak át kell tekinteni a tengeren túlra. Amerikai világválságot kirobbantó elkövetők, a Wall Street-i bankárjai közül egyet sem vontak felelősségre, egyetlen intézmény ellen sem indult eljárás, vagy leállították.

A deregulációs folyamatokat is bankárokból lett politikusoknak nevezett torzszülöttek fogadtatták el. Hiába volt elnökváltás, amikor Obama kormánya valójában  Wall Street-i bankárkormány lett. Ezzel Obama választási ígérete is csak ígéret maradt a regulációs törvénnyel kapcsolatosan.

Mindezek tudatában tekintsünk rá kis hazánk ugyanezen szektorát képviselőire.
Még azt sem tudjuk tisztelni a hazai elkövetőkben, hogy saját gondolataikkal, ötleteikkel, pénzügyi termékükkel rabolnák hazánk lakosságát.

Hazánkban is tapasztalható, hogy a bankárokat úgy kezelik, mint valamilyen földöntúli zseniket, akik nélkül a társadalmak nem tudnának meglenni. Valamilyen eltorzult tisztelet veszi körül mindegyiket.

Pedig ami nagyszerű, mondjuk egy építészmérnöknél, vagy tervező mérnöknél, az a "pénzügyi mérnöknél" azaz a zsenialitás, életveszélyt jelent a világra nézve. Egyszerűbben, minél "hülyébb" a bankár, annál nagyobb biztonságban a lakosság.

A hazai bankszektor is elbizakodottan, saját világukat, mely már szinte földöntúli paradicsomi életszínvonalat rejt, joggal bizakodhat abban, hogy ha lelepleződik, az "amerikai mintát" követve, vagyonát megtartva, elballaghat büntetlenül.

Nehéz lesz térdre kényszeríteni őket, de van amiért érdemes harcolni.

Grell Antal
B.É.CS.