2014.10.25.American International Group (AIG) és a kitiltási botrány háttere

Az AIG, csak nektek ...

Ez az amerikai tulajdonban lévő biztosító és pénzpiaci szereplő a hazai pénzintézetekkel és ezeknek az anyabankjaival is kapcsolatban áll(t) !

Az óriáscég közreműködött a Magyarországi jelzálog-hitelezés kockázatainak a kezelésében.

Az amerikai adófizetők pénzéből megmentett társaság, hatalmas összegben, több milliárd dollárt fizetett a hazai pénzügyi szektor szereplőinek is ! Ez a csalás, az amerikai érdekeket is súlyosan sérti !

A hazai pénzintézetek, olyan típusú saját befektetési pozíciót alakítottak ki a deviza alapú termékcsoport értékesítése során, melyben minden felmerülő kockázat áthárításra, transzferálásra került, azaz kezelték !

Rendelkezünk olyan okiratokkal, egyértelmű bizonyítékokkal melyek azt igazolják, hogy a pénzintézetek gyakorlata csalárd, tisztességtelen és uzsorás !

A tevékenységünk miatt ezekkel az okiratokkal, az ügyben "valamennyi" érintett rendelkezik !

A devizahitelezésben meghatározó szerepet vállaló hazai pénzpiaci szereplők, tisztességtelen elszámolási és követelés érvényesítési gyakorlatát, az ügyben "már" minden érintett ismeri !

A devizahiteles érdekvédelem jelentős része a jelzálog-hitelezésből adódó kockázatok kezelésével kapcsolatos pénzpiaci eszközöket, műveleteket, termékeket és ügyleteket, valamint ezen tevékenységet végző pénzügyi szereplőket nem ismeri, így a kitiltási botrány ügyben értetlen és a tudatlanságát rosszindulatú megjegyzésekkel leplezi. Ez ügyben Mi a sajnálatunkat kívánjuk kifejezni, hiszen ezzel hozzájárulnak a magyar családok totális kifosztásához.

A kitiltási botránynak tehát sok milliárd dollár az oka, hiszen amerikai adófizetők pénzét is (AIG) - a magyar devizahitelesek teljes kifosztása mellett - megkívánták a hazai pénzügyi szereplők.

Falus Zsolt Ferenc
Elnök
Bankcsapda Egyesület