2014.10.28.A magyar "pelikán ügyirat"!

Azt már szinte hangsúlyozni sem kell, hogy hazánkban olyan, hogy véletlen kizárható. Ezt a gondolatsort le kell vezetni, mert túl sok az egybeesés és sok dologra adhat érdemi magyarázatot.

Ami egy "picit" segítségünkre lehet, az nem más, mint az amerikai ügyvivő André Goodfriend,nyilatkozatai!

2014-10-24 André Goodfriend, az Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője sajtótájékoztatót tartott korábbi és jelenleg egyes magyar köztisztviselők, kormányhoz közeli személyek, üzletemberek amerikai beutazási engedélyének felfüggesztéséről. Az amerikai ügyvivő kijelentette:

-„A Külügyminisztériumot hat főről tájékoztattuk.”

-Magyarország csalódást okozott a korrupció felderítésében, mert az USA rendelkezésére álló információkkal a magyar hatóságok is régóta rendelkeznek. 

-Az ügyvivő megerősítette, hogy nem pusztán a korrupcióról van szó: a közügyek átláthatósága, a jogállam működése, a fenntarthatóság, a sajtószabadság, a civil társadalom ügye is aggodalomra ad okot.

A kiemelt szövegrészeket a magyar sajtó nem tartotta fontos információként kezelni!

Utazzunk vissza az időben: 2013.12.16

Legfőbb Ügyészi javaslatra 2013.12.16.14:04:00 (6/2013 PJE) a Kúria halálra ítélte a magyar nemzet felét! Mindenki értetlenül állt a döntést követően. A devizában nyilvántartott réteg tüntetéssel a szakértők felháborodással reagáltak. Miközben a döntés mögöttes, aljas szándékáról, akkor még fogalma sem volt senkinek.

A dátum és a döntés nagy fontossággal bír, hiszen már a háttérben elkezdődtek az alkuk és egy olyan paktum előkészítése, mely a legnagyobb titokban történt a hazai pénzintézetek és a világ egyik legnagyobb biztosítója között, dollár-milliárdok cseréltek gazdát.

Az amerikai cégnek (AIG) be kellett mutatni a "bizonyítványt", hogy a Magyarországon alkalmazott egyedileg, központilag legyártott, csak formailag  eltérő szerződésekkel minden rendben van. Az senkinek sem tűnt fel, hogy ceremónia szintű bejelentés és nagynyilvánosság kamerák kereszttüzében történt a bejelentés. Szokatlan és indokolatlan mondhatnánk.

Fel kell idéznünk újra egy jelentős mondatot: André Goodfriend-től:Lehet, hogy Magyarországon nem számít bűncselekmények, de Amerikában igen!

Nem tudunk elvonatkoztatni a a devizabetétekből való finanszírozás és a garanciavállalással és/vagy jelzáloghitel-biztosítással transzferált kockázatok hitelezési kockázatai közötti különbséget, esetedben a tájékoztatás hiánya miatti érvénytelenségre.

Haladjuk tovább a Kúriai döntés, (6/2013 PJE)  melyet nem lehet másnak nevezni, mint megrendelésre elkészített dokumentumnak garanciát adott a megállapodás megkötésére. (jogállam működése)

Azt gondolhatta az "ügyletben" lévő összes szereplő, hogy a jogegységi határozattal a honuk alatt és a megállapodás felhatalmazásával, minden fél nyugodtan "tengetheti" életét, folytathatja tevékenységét, de nem így történt.

De megszületett a 2/2014.PJE határozat, mely felülírta a korábbit és már a tájékoztatás hiányáról tesz említést.

" Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen."

Na kérem szépen idézzük ide ismét az amerikai ügyvivő mondatait: 

-USA rendelkezésére álló információkkal a magyar hatóságok is régóta rendelkeznek. , a jogállam működése, kormányhoz közeli személyek, üzletemberek"

Az AIG-t is megsikkasztották az anyabankok és leányaik? Miután megállapodtak, született meg a Kúriai újabb jogegységi határozata, mely már nem kapott akkora valóságshow-hoz hasonlító médiafényt, mint a korábbi.

Ezek után felmerülnek a következő kérdések: a kitiltottak listáján szerepelhetnek bírók? Az "üzletemberek" valójában bankárok, jegybankárok? 

-Kik a korábbi tisztségviselők? A Magyar Állam érintettsége és nyomásgyakorlása tükröződik a Kúriai jogegységi határozatok ellentmondásain?

Ki csodálkozik, még azon, hogy Amerika felbőszült? Dollár-milliárdokat "égettek el az amerikai adófizetők pénzéből, és miért?

Amikor megakadt a torkukon a TÁJÉKOZTATÁS és az ADATKEZELÉS!

Grell Antal

B.É.CS.

ui_Ez a lényeg : "nem vitatható, hogy a devizahitelezésen keresztül, az érintett ügyfélcsoportnak kb. 4.000.000.000.0000.- Ft, azaz négyezer-milliárd forint árfolyamvesztesége keletkezett, melyért a Magyar Nemzeti Bankot is kártérítési felelősség terheli. Az MNB brutális árfolyamnyereségére tekintettel, éppen a devizahitelesek mentették meg a Magyar Nemzeti Bankot és a Magyar Államot"