2015.05.20.Ami a médiából kimaradt:

"A Bankcsapda Egyesület azonban máshogy érvel, szerintük az eddig megismert részletek alapján a családi csődvédelem kiszolgáltatott helyzetbe hozná a családokat. „Igazság szerint minden család kap egy új családfőt, ha a magyar állam ilyen szinten beköltözik a spájzba, abból baj lesz. Az ingóságokat, ha szükséges, értékesíteni lehet és ez elfogadhatatlan abból a szempontból, hogy ő dönt, teljesen átveszi a családi döntési jogkört, és kiszolgáltatottá teszi az amúgy is kiszolgáltatott családokat” – fogalmazott Grell Antal."
forrás:mno.hu/ahirtvhirei/megoszto-a-csaladi-csodvedelmi-javaslat-1286693
 
Ami a médiából kimaradt:
"Szükség" esetén:Ingóság eladása.....
Létfenntartáshoz nem szükséges eszközök "elhagyása".....
"Rejtegetett" vagyontárgyak esetén büntetőeljárás megindítása.....
Csődbiztosok képzése el sem kezdődött......
Pénzügyi, közgazdasági, jogi és szociális végzettséggel kell rendelkezniük.....
Ha végigvezetjük az elvet, ha lehet erre a gyalázatos javaslatra ezt mondani, igazság szerint, ha a szerencsétlen ember nem tudja eltartani gyermekeit, akkor oda lehet adni nevelőszülőknek öt vagy akár tíz évre is!
Azokról is meg kell emlékeznünk, akik képesek pozitívumokat felfedezni a javaslatban! Mitől nevezhető örömtelinek azaz álláspont, hogy nem a végrehajtó foglalja le a vagyontárgyakat, zaklatja a családot, hanem egy csődbiztos lép a családfő helyébe?
Határozottan ki kell jelenteni, hogy ebben a formában embertelen, ésszerűtlen, aljas és megalázó ez a törvényjavaslat!
Aki(kik) ezt egyáltalán papírra merték vetni, el kell zavarni!
Grell Antal
B.É.CS.
ui_félreértés ne legyen:szükség lenne a családi csődvédelem intézményére, de nem családi otthonbörtönöket és megbízott börtönőröket kell generálni!