2015.09.02.Tálai András, "vót" vagy nem "vót"?

Cséfalvay államtitkári ámokfutása után, nem sokan gondolták volna, hogy sikerül annál is lejjebb süllyedni, "devizahitellel" kapcsolatos ügyben!
De sikerült megtalálni s " szuper-géniuszt", a sokat dolgozó és önmaga teljesítményét jelesre értékelő Tálai András "képében".
A gejzírként feltörő mezőkövesdi géniuszt, nem zavarják a tények, csak árad belőle a jól begyakoroltatott hazugságáradat.Beszivárgása a devizában való nyilvántarthatóság ügyében, az önkormányzati devizaközvény-kibocsájtások, pontosabban annak kormányzati árvállalása ügyében kezdődött.
Egyes, 2010-ben "újjá" alakult önkormányzati testületek "próbálkoztak" feljelentésekkel, hűtlen kezelés okán! De nem azt vitatták, hogy a devizakötvény-kibocsájtásokból származó nyereséget mire fordították, használták fel, hanem, "tudatlanságuk" okán az ügyletet kifogásolták.
Hiszen a pénzintézetek az ügylet megkötésekor két lehetőséget kínáltak fel az önkormányzatoknak:
- a nyerseséget tőketartozás csökkentésére használják fel vagy,
- a hozamot kiveszik és elköltik.
De miért lettek volna, olyan hülyék, hogy a tőke-"tartozást" csökkentették volna?
Hiszen, minél nagyobb volt a kötvénykibocsájtás, forintgyengülés, annál többször és nagyobb bevételre tehettek szert, az egyes önkormányzatok!
Akkor mit is "vállaltak" át oly nagy kegyesen?
Tálai Szélhámos András "elfelejtette" tájékoztatni a lakosságot, hogy valójában, az önkormányzatok forint elleni befektetéseit, pontosabban az önkormányzatok forrását vették el. Egyértelműen bizonyított önkormányzatonként több tíz, százmilliós (egyes helyeken milliárdos nagyságrendű) forráselvonás történt.
Azt sem kívánta a lakosság órára kötni, hogy a milliárdos nagyságrendet tartalmazó devizakötvény-csomag átvállalásával, a Magyar Állam valójában érdekeltebb lett, mint valaha a forint elleni spekulációban!
A forint gyengülése milliárdokat hoz az állami költségvetésbe!
Így már remélhetőleg érthető mindenki számára, hogyan lehet NULLA, valós gazdasággal, produkálni "gazdasági" teljesítményt?
Grell Antal
B.É.CS.
ui_hová tűnt Simon Gábor elkövető?