2016.11.16. Hová került a devizahitelesek pénze ?

Zsolt Falus fényképe.

A bankok deviza alapú hitelezésével kapcsolatban, nem volt valódi és érdemi vita az érintettek és más szereplők között, ezt módszeresen kerülték. Pedig ez könnyen megvalósulhatott volna a nyilvánosság előtt a médiában, ahol az érvek és vélemények ütköztetésére sor kerülhetett volna.

Mivel ez a társadalom széles rétegeit érintő probléma a valódi súlyához illő terjdelemben soha nem kapott teret a médiában, nem kell azon meglepődni, hogy végül a Magyar Állam, mint jogalkotó részéről önkényes megoldás születhetett. Ez a megoldás kimerült a hitelek forintosításában és a tisztességtelenül felszámított összegek elszámolásában... de a lényeg soha nem változott, így az árfolyamkockázat az adósok terhe marad(t). ... azonban a Magyar Állam devizahitel ügyben soha nem volt független, teljességgel elfogult, akárcsak a Magyar Nemzeti Bank.

Az árfolyamkockázat miatti árfolyamveszteség kialakulása elsődlegesen a forint elképesztő árfolyamváltozásának köszönhető, azonban ez a jelentős árfolyamváltozás a Magyar Állam és az MNB számára több ezer milliárd forintos árfolyamnyereséget eredményezett. Sajnos nehezen érthető és biztosan nem közérthető a többség számára - banküzemi működés és lehetőségek ismeretének a hiányában - hogy ezeknek a hiteleknek és ezeknek a bankoknak a Magyar Állam és az MNB is ügyleti és üzleti partnerei lehetnek. ... és itt van az eb elhantolva !

Én már számtalan alkalommal leírtam, posztoltam, közleményt (MTI) adtam ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank eladta a hátát idegen devizában, ezért a forint árfolyamával szemben ellenérdekelt pozícióba került, oly módon, hogy a forint erősödése számára veszteséget, míg a forint gyengülése nyereséget állít elő. A súlyos anyagi ellenérdekeltség - mely ténylegesen ezermilliárdokban mérhető - a jegybank törvény által előírt függetlenségének is az akadályát képzi.

Ez a fajta ellenérdekelt állapot 2008 után került kialakításra és kormányoktól függetlenül fenntartották ezt az állapotot, mely így már valós kockázatot jelent a teljes hatalmi elit számára ... hátborzongató az egészben, hogy ez az ellenérdekelt tőke az EU/IMF forrásokból származik.

Úgy látom a kifosztott ügyfélcsoport a mai napig nem értette meg, hogy a forint árfolyamán keresztül konszolidált Magyar Állam és az MNB csapdájában vergődik, mely miatt, az egyéni perekben valódi és megnyugtató megoldás soha nem fog születni ...

Falus Zsolt Ferenc

B.É.CS.