2016.12.29. (2017.02.17.-én) találkozzunk a Markó utcában!

...a kölcsönszerződések adósait rengeteg tanáccsal és ötlettel ellátja a facebook, melyek különböző jognyilatkozatok (pl. elállás, ellentmondás stb.) megtételére vagy panasz és más beadványok banknak való megküldésére bíztatnak.

Ezekkel kapcsolatban csak egy rövid észrevételem lenne :

... egyszerűen itt arról van szó, hogy "a problémák megoldását segítő megváltóra várás helyett" és azoknak a személyeknek és/vagy szervezeteknek a támogatása nélkül, akik ezt a témát egyáltalán ismerik és napirendre tűzték (!), pénzügyi és banküzemi alapismeretek teljes hiányában, az adós inkább önállóan levelezzen kulcsfontosságú kérdésekben a bankkal... gratulálok ehhez az ötlethez, zseniális, de az ismeretek hiányát nem lehet sem erőszakkal, sem bátorsággal pótolni !

A devizahitelesek közössége eddig rendkívül szerencsétlen módon tudott zátonyra futtatni reménykeltő dolgokat és kezdeményezéseket, melyek kezdetben a megoldás irányába mutattak, és most a "kockázatkezelés" témában is vannak erre kísérletek ...melyeknek én nagyon nem örülök !

Jó lenne, ha néhányan végre felelősségteljesebben posztolgatnának, vagy tennének javaslatokat az érintetteknek.

Az adósok különböző pénzpiaci szereplőkkel kerültek kapcsolatba, akiknek a működése is eltérő... az eltérő működésből eltérő gyakorlat adódik, ezért az adósok rossz kérdésére a bankok soha nem fognak és nem is tudnak jó választ adni... és nem is igazán akarnak.

Én magam is azt tapasztaltam, hogy még a bankok munkatársai előtt is ismeretlen terület a bank működése és a kölcsönök finanszírozásának valódi háttere, kockázatkezelésről nem is hallottak... ezek alapján gondoljunk bele, ugyan milyen párbeszéd alakulhat majd ki ebben a tárgyban a fogalomtalan banki ügyintézők és a bizonytalan adósok között ?

Az egyéni jogérvényesítésem során, az UniCredit bankkal szembeni végrehajtási eljárásom miatt, engem a Trócsányi miniszterhez köthető ügyvédi iroda beperelt, mely peres eljárás miatt feltételezem, hogy az ügyvédi iroda sem rendelkezik a szükséges pénzügyi jog és banküzemi ismeretekkel... ez nem ciki, csak éppen ezért létezhetnek még uzsorás bankok Magyarországon.

2017.02.17.-én találkozzunk a Markó utcában (pontos időpont később) annak érdekében, hogy az uzsorásokat felelősségre vonjuk !

Üdvözlettel:

Falus Zsolt Ferenc
Bankcsapda Egyesület