Hitetlenek!

Nem is kezdhetném máshogy soraimat, mint azt kívánom minden sors/harcos társamnak legyen a legszentebb ünnepünk olyan szeretetteljes, mely erővel, családjainkba vettet bizalommal töltsön fel mindenkit.

Vissza kell tekintenünk a mögöttünk hagyott évre és számot kell vetnünk. nincs egy éve, hogy fogadalmunk szerint, mely nem megalkuváson, megoldási képleteken, mely mindenkinek jó alapul, eredményesnek, de még közel sem átütő erejűnek mondható. Nem volt elég legyőznünk kétségeinket, magunkba és egymásba vetett bizalmunkat megerősíteni, hanem már az állítólagos egy oldalon állók hadával is meggyűlik a bajunk. Nem lehet véletlen, már nem hiszünk a véletlenekben sem. Jól tudjuk kivel és kikkel állunk szemben, készen állunk a legmocskosabb és legaljasabb támadásokra is. Mert azt tudni kell, ha az észérvek fogytán, a gyarló érdek, a pénz diktál, előbb-utóbb elő kerül a „tarisznyából” a mindent megengedett eszközök kelléktára. De erre nem is érdemes több gondolatot fordítani, mert ez csak intő példa arra, milyenné nem szabad válnunk.

Sokan sokféleképpen.
Elmondhatjuk magunkról azt, melyet sokan nem, hogy eltántoríthatatlanul haladunk célkitűzéseink felé, mely nem lehet más, mint a felelősségre vonás és a kártérítés. Nem tudnak letéríteni erről az útról és szerintem már kezdik is felismerni ellenérdekeltjeink. De ebben a „sakkjátszmában” nem csak fekete és fehér fél szerepel, mert egyre több a „szürke szamár”. Még egy tisztességes küzdelemhez sincs jogunk már, nemhogy tisztességes bankokhoz, felügyelethez, hatósági eljáráshoz.

Már betyárbecsület sem létezik, mely esetünkben azt jelképezni, meg merte tenni, akkor már a tett is tiszteletet érdemelne. A barikád egyik felén a puszta irigység, a mások felén pedig a rettegés és félelem, mely mindenre feljogosít és egyenlőbbé tesz. Elemezhetnénk miért is történik ez, de nem lennénk tőle sokkal okosabbak, csak még több kétség törne ránk az emberekbe vetett bizalmunk ingataggá, hittünk megrendülne.

Mondják sokan „egyoldalúan”, de ez nem csak a bankokra igaz, hanem azokra is kik szövetséget, együttműködést várnak, szinte követelnek, de egyoldalúan. Nem fejtem ki, akikre vonatkozik, tudni fogják, és bizton állíthatom. nem fogják szó nélkül megállni.

De mindenkinek tudomásul kell venni, nem elvből, ideológiából küzdünk, hanem a puszta létünk lett a tét. Nem tudom, hogy meddig tartható fenn a jelenlegi bunkerháború és nem tudom, meddig lehetünk mi így együtt, mert, ha sor kerül ránk is, elveszítjük, a kapcsolatot levadásznak minket egyesével, efelől senkinek ne legyen kétsége ez fog történni. A kérdés az saját akaratunkból hajtjuk fejünket a giotin alá vagy egységbe kovácsolódva, megmásíthatatlanul, következetesen, nem megalkudva tartjuk, kitartunk és szétverjük az egész korrupt, hazaáruló bandát. Közben cinkos mentesítünk.

Azok, akik hitetlenek, mint azt a cím is jelzi, ha rájuk hallgatunk soha nem értünk volna el semmit. Hiszen szerintünk nem lehet tenni olyat, amit még senki nem tett meg, mert az „lehetetlen”. De miért ez az ellenszél? Az ellenérdekeltjeinket és cinkosaikat értjük, hiszen soha nem gondolták volna, hogy egyszer még lesz rosszabb, egyszer őket is eléri végzetük, de a hitetlenek nem csak hitetlenek, hanem tudatosan el akarják ültetni a kétely magvait köreinkben. Azokat a magvakat, mely ellen a legnehezebb felvenni a harcot, melyet a legnehezebb leküzdeni, és amit csak mindannyian saját magunkkal, magunk ellen kell vívnunk. Ez sokkal jobban elítélendő, mint bármilyen támadás, mely érhetne minket. Ez arcátlan és tisztátalan fegyvernem, mely összetörheti emberek lelki egyensúlyát.

Egyetlen lehetőséget nem kalkuláltak bele ellenérdekeltjeink és cinkosaik, mely kihalóban van, de biztosan állíthatóm feltámadóban is. A tisztesség és a becsület. Ilyet nem lehet vásárolni, nem lehet rendelni, nem lehet felvásárolni. Szándékosan kételkedőinknek egy idézet:”legyetek jók, ha tudtok”

Áldott, Békés, Szeretetben gazdag karácsonyt, erőben és hitben megerősödést kívánok mindenkinek.
Üdvözlettel:Grell Antal
B.É.CS.