2013.12.21.Jogért és Igazságért

Nemzetgazdasági Minisztériumba írásban is el kellett juttatni a szombati demostráció tervezett menetét, az anyag (petició) átadása miatt:

Telefonon történt megbeszélésünk értelmében, írásban is szeretném megerősíteni, információt adni a 2013. december 21. (szombat) napjára megszervezett, hivatalosan bejelentett demostrációról.

Demonstrációt a Kúria vérlázító döntése, valamint a Kormány időhúzó, maszatoló, tétlensége váltotta ki! A széles társadalmi réteget érintő uzsorahitel áldozatai jogfosztottság, kifosztottság áldozatává vált! (Megjegyzem, az én közvetlen környezetemben, két tragédiának lehettem szemtanúja! Az egyik esetnél bekövetkezett a haláleset, életük munkáját vesztették el, a másik esetben, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy életben maradt a sorstársunk!) Ezt nem tűrhetjük tovább! Nemzetérdekből nem fogjuk magunkat beáldozni!
Megjegyzem, a kormányzat és a parlament rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyekkel az uzsorahitelesek problémája megoldható lenne!

Azt is sajnálatosnak tartjuk, hogy a Parlament Elnökének feladatkörébe tartozik a Civil Szervezetekkel való kapcsolattartás! 2012. novembere óta nem tudtuk elérni, hogy egy személyes találkozásra kapjunk lehetőséget. Elmondhatjuk, hogy a Kormány részéről csak elutasítást kaptunk, az ígérgetés szintjén maradt! Pedig ez a társadalmi réteg is, hozzájárult a 2/3 megszerzéséhez! Ma már azt is elmondhatjuk, hogy a Magyar társadalomban, a felső tízezer és a elszegényedett, sorstalanná váltak képviselik. A középréteg, mint olyan, ma már nem létezik!
Demonstráció tervezett menete: 11 órakor kezdődik a Kúria előtt, Budapesten, az V. kerületi Markó utca 16. előtt. Rövid beszédek hangzanak el a tüntetésen résztvevő szervezetek képviselői részéről, majd a Bajcsy Zsilinszky úton át a József Nádor térre vonulunk a Nemzetgazdasági Minisztérium elé, várhatóan: 13 óra körül érkezünk!

Mindkét helyszínen egy-egy anyagot fogunk átadni!

Tisztelettel megkérem, az ügy fontosságára való tekintettel, és e réteg további megaláztatásának elkerülése, valamint a tisztelet megadása érdekében, a Minisztérium részéről egy felelős, magasabb beosztású vezető kijelölését, anyagunk átvételére.
Közreműködő segítségét előre is megköszönöm Minden uzsorahiteles sorstársam nevében!

Köszönettel:
Mácsai Rozália 

B.É.CS.