2013.07.31.Budapesti Rendőr-Főkapitányság

XVII Kerületi Rendőrkapitányság mint Szabálysértési Hatóság
1656 Budapest, Pf.:121.

Falus Zsolt Ferenc
1171 Budapest, Zrinyi utca 121.

Ügyszám:

Tisztelt Címzett !

A törvényes határidőn belül a fenti ügyszámon nyilvántartott szabálysértési ügyben meghallgatást kérek, álláspontom szerint magatartásommal nem valósíthattam meg a „gyülekezési joggal való visszaélést”.

Elsődlegesen előadni kívánom, hogy a 2012 évi II törvény 189.§ (1) bekezdés c, pontja szerinti cselekményt nem követhettem el. Az általam bejelentett demonstráció az MNB épületétől (Szabadság tér) való „menet” után a Kúria épülete előtt (Markó utca) ért véget, melyen „több száz” érintett részt vett.

A Kúriai döntés után az általam bejelentett tüntetés véget ért. Innen a tömeg jelentős része „megindult” a Nyugati tér irányába. A közeli ismerőseimmel, barátaimmal együtt kb. 10-15 fő elvonultunk a helyszínről a képviselői irodaházhoz.

A képviselői irodaházban „telefonos” egyeztetés után sem kívánták a „követeléseinket” tartalmazó iratot átvenni a Fidesz képviselői. A 10-15 fővel ezek után a KIM épületéhez való vonulásról döntöttem, majd az Olimpiai parknál strázsáló rendőrök a türelmemet kérték és önhatalmúlag döntöttek az "egy tucat" ember rendőri felvezetéséről, itt jegyzem meg, hogy innentől „indokolatlannak és túlzottnak” tartom a rendőri biztosítást mellyel „korlátozni” kívánták állampolgári jogainkat, melyeket „vitathatatlanul” békésen (spontán) szerettünk volna gyakorolni, tehát a békés gyülekezést nem kellett a rendőrségnek kikényszeríteni.

A rendőri intézkedést és a teljes bánásmódot jogsértőnek és eltúlzottnak tartom.

Az indokolatlan rendőri intézkedést és az ellenem történt feljelentést megfélemlítőnek és elrettentő célzatúnak minősítem.

Kérem a szabálysértési eljárás megszüntetését.

Tisztelettel: Falus Zsolt Ferenc


Bp. 2013 július 31.