A kellemetlen, benneteket zaklató telefonhívásokkal kapcsolatban az általam javasolt helyes teendő :

-Felszólítod a téged zaklató telefonos személyt, hogy a közeljövőben nem járulsz hozzá, kimondottan zavaró a telefonos megkereséséhez, innentől csak levélben vagy személyesen a bank fiókban kívánod a pénzügyeiddel kapcsolatos ügyeidet intézni. A téged ért telefonhívásokat zaklató jellegűnek tekinted és e szerint fogsz cselekedni is. Így ha a megkeresések megmaradnak, állandósulnak akkor rendőrségi feljelentést teszel !


A következőt kell még tenned :

Kérd el a telefonáló nevét, valamint jegyezd fel az időpontot, minden hívás alkalmával figyelmeztesd, szólítsd fel a fentebb írtak szerint... minden hívást fel kell venned és fel kell szólítani minden alkalommal !

Ha a telefonhívások megmaradnak, akkor az alábbi btk. hivatkozással fel kell jelenteni a bankodat és annak munkatársai nevében telefonáló személyt vagy személyeket zaklatás vétsége miatt ! A feljelentésedben tüntesd fel az időpontokat, nevesítsd a személyeket !

Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

F.ZS.F.