2013.03.27.Kártérítési Igénybejelentés

A velem szemben alkalmazott konstrukció miatt, levelemben kártérítési igényemet kívánom bejelenteni.

Az alkalmazott konstrukcióval kapcsolatban tény, hogy Önök az árfolyam korlátlan felszámítását, továbbá a kamat korlátlan és indokolatlan módosítását hajtották végre. (uzsora)

Az ügyletben szereplő deviza létezése névleges, valós deviza forrás folyamatos előállítása az ügyletben felesleges, indokolatlan deviza kitettséget eredményezett volna a pénzügyi szolgáltató számára. A valós deviza forrás biztosítását a hitelező a szerződéses viszonyban nem vállalt, az aláírásra került szerződés csak a tőketartozás devizában való nyilvántartásáról szól. Felhívom a figyelmet arra, hogy a korlátlan kockázattal rendelkező pénzügyi konstrukcióval Önök súlyosan megsértették, gyakorlatilag kijátszották a befektetési típusú tevékenységre vonatkozó szabályozásokat. (Mifid irányelv)

A kockázatokra történő figyelemfelhívás során a kockázatkezelésre vonatkozó tájékoztatások elmaradása miatt vélelmezni lehet a szándékosságot. Az ügylet fenntarthatóságának hosszú távú feltétele az előforduló árfolyam kockázatok kezelése. (nyilvántartási tőkecsere, konverzió, csereügylet)

A deviza források valóságossága esetén a kockázatok kezelése közös érdek volna, hiszen a hitelező számára ismert, hogy az ügyfél korlátozott fedezeti és teljesítési képességgel rendelkezik (fedezetlen hitelezés).
A kockázatkezelés eltagadásával Önök az ügyfél teljes vagyonának az „elnyilvántartását” valósították meg a kezdetben az ügyfél rendelkezésre bocsátott csekély összeg fejében.

Az ingó és ingatlan vagyonom elértéktelenedése, részben az Önök kartellban kivitelezett pénzügyi konstrukciójának köszönhető, ahogy a lakossági fogyasztások hirtelen történő nagymértékű visszaesése is, melynek hatásait minden magyar állampolgár, az egész ország elszenvedi.

A folyamatos zaklatási eljárások, különböző kényszerintézkedések alanyává váltam, az évek alatt nekem okozott vagyoni és nem vagyoni kár összegét 50.000.000. Ft azaz ötvenmillió forintban határozom meg.

Tisztelettel :

Dátum