2013.04.25.Azok után, hogy mindenünkből kiforgattak.....

Azok után, hogy mindenünkből kiforgattak (privatizáció), vélhetően nem a nagy jelenlegi hazai lakossági jólétet irigyelték meg, és nem a mérhetetlen pazarlást vagy a lakossági dőzsölést... de mégis nekünk estek...

Nem értem az EU-t, ha Simor megtehette büntetlenül a "nincs ingyen ebéd" hadműveletet a magyar lakosság ellen, akkor nem nagyon lehet csodálkozni ha annak az eredménye csak ilyen, kritizálható módszerekkel védhető...

A 2008-as EU/IMF 20 milliárd euró felhasználása az EU által sem vitatható módon nem a konkrét folyósítási kritériumoknak megfelelően valósult meg, ennek ellenére folyósításra került. Ez akárhogy is nézzük hitelezői cinkosságnak nevezhető !

Az EU/IMF és a hűséges társ az EKB (Európai Központi Bank) hála az MNB teljes körű jelentésének, pontosan felügyelt minden pénzmozgást...

Az IMF - Bankcsapda (B.É.C.S.) találkozó után ma már nem kérdés nekünk, hogy álláspontunk nem lehetett újszerű a számukra, akkor Mi még nem tudtuk, hogy Magyarország pénzügyi játszóteréről teljesen képben vannak, hisz az MNB jelentései alapján információval rendelkeztek a teljes hazai bankrendszer forrásaival, forrásszerzéseivel kapcsolatban.

Az EU aggodalma a hazai lakosságért addig már nem terjed ki, hogy tulajdonképpen hajléktalan, csöves és nincstelen koldusképzés folyik hazánkban... tömeges öngyilkossági hullám terjed a devizahitelezés okán zajló kilakoltatások brutalitása és embertelensége miatt.

Az EU példátlan közönye a magyar lakosság jelentős részével szemben elgondolkodtató és nem maradhat következmények nélkül !

A bankterror hazai áldozatai SOHA nem fognak megbocsátani és SOHA nem fognak felejteni az elkövetőknek és cinkosaiknak !

Falus Zsolt Ferenc

B.É.CS.

 

Megfigyelési eljárást indítanak

Példátlan és megalázó döntés született Magyarországgal szemben

Az Európa Tanács (ET) monitoring bizottsága szerdán 21:20 arányban megszavazta a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot. Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára ezzel kapcsolatban azt mondta az MTI-nek, több ok miatt sem vehető biztosra, hogy a testület egyértelmű döntést hozhat ebben az ügyben.
 
Prőhle Gergely közölte: a bizottsági szavazáson a képviselők nagyon szoros, 21:20 arányban javasolták a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítását. Az ET parlamenti közgyűlésének strasbourgi ülésszakán szerepelt a monitoring bizottság napirendjén a javaslat, azonban csak a képviselők fele volt jelen az ülésen, így csak a bizottsági tagok negyede támogatta a javaslatot – hangsúlyozta.

Kiemelte továbbá, hogy a bizottság csak csütörtökön szavaz a javaslat egyes részfejezeteiről, vagyis – az eddigi gyakorlattól eltérően – ezek a voksolások már a végszavazást követően lesznek, ráadásul ezeken egyik jelentéstevő sem lesz jelen. Emellett kitért arra is, hogy korábban az egyik jelentéstevő lemondott, mert úgy vélte, súlyosan elfogult és egyoldalú a jelentés – közölte.Prőhle Gergely elmondta: az ET monitoring bizottsága csak arról szavaz, hogy a szervezet parlamenti közgyűlése napirendre vegye-e a kérdést, végleges döntés csak ott várható.

A parlamenti közgyűlésen, illetve a monitoring bizottság ülésén részt vevő Szabó Vilmos (MSZP) az MTI-nek Strasbourgból telefonon úgy nyilatkozott, hogy a döntés nem Magyarország ellen irányul, hanem a kormány politikáját, intézkedéseit mérlegelték. Példátlan és megalázó a döntés, hiszen még egyetlen más európai uniós tagállammal szemben sem tettek hasonló lépést – jelentette ki. Hangsúlyozta, remélhetőleg ezt követően a kormány „felébred”, és gyorsan változtat az eddigi politikáján, mert ez szolgálná Magyarország érdekeit.

A szocialista képviselő megjegyezte: egy ilyen eljárásban az érintett ország képviselői nem voksolhatnak, csak a véleményüket fejthetik ki.

A megfigyelési eljárást olyan ET-tagország ellen indíthatják, ahol kétely merült fel a demokrácia, a jogállamiság, illetve az emberi jogok maradéktalan érvényesülésével kapcsolatban. Magyarország vonatkozásában tavaly, az alkotmányozási folyamat alkalmával merült fel ez az elképzelés.

Thomas Markert, a Velencei Bizottság – az ET égisze alatt működő, független alkotmányjogi szakértőkből álló testület – titkára 2012. március 22-én újságíróknak Brüsszelben elmondta: az ET eddig csak a keleti bővítés viszonylag későbbi szakaszában csatlakozó államok – így például a volt Szovjetunió utódállamai, valamint balkáni országok – vonatkozásában indított megfigyelési eljárást.