Tárgy: Panasz tétel és indítványozom büntető eljárás lefolytatását

Címzett: Békéltető testület
Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.
Levélcím: H-1525 Budapest BKKP Pf.: 172.
Feladó:  Mácsai Rozália


Tárgy: Panasz tétel és indítványozom büntető eljárás lefolytatását és a 2001. évi CIV. törvény szerint Elkövető megszüntetését, illetve pénzügyi és befektetési szolgáltatások nyújtására vonatkozó tevékenységének megtiltása útján tevékenységének korlátozását és pénzbírság kiszabását.


Indoklás: Egyezségi határozat be nem tartása.

Határozat szám:
Ügyiratszám: H-

 

Tisztelt Pénzügyi Békéltető Testület!Tájékoztatom önöket és egyúttal fel is szólítom, hogy a lehető legnagyobb mértékű szankciót alkalmazzák a Raiffeisen  Bank Zrt ellen. Elfogadhatatlan a meghallgatáson történtek után, ahol a bankot képviselő két jogtanácsos szinte gúnyolódva azt válaszolták, küldik a tételes elszámolást és, ha kell, oldalanként írják alá.

Természetesen ezt nem tették meg, mint ahogy az elmúlt hónapok alatt sem sikerült ezt megtenniük. Türelmesen vártam, még a határidőn túl is, mely meg lett szabva az egyezség teljesítésére. De elfogyott a türelmem és elfogyott a tolerancia is az ilyen pénzintézetekkel kapcsolatos megalkuvó szankció hozatalokkal szemben is.

A névlegesen devizában nyilvántartott tőkenyilvántartásomat továbbra is vitatom. A pénzügyi szolgáltató által kiadott okiratokkal igazolhatóan, adataink elnyilvántartásából eredő, melyek köszönő viszonyban sincsenek, megbízhatóságát továbbra is fenntartom.

Felszólítom Önöket, hogy egyszer és mindenkorra kezdjék el ellátni feladatukat és statuáljanak példát a Raiffeisen Bank Zrt-vel. Elfogadhatatlan, hogy sem felügyelet, sem törvény, sem ember nem szab gátat ennek az arrogáns, prudensnek végkép nem nevezhető pénzintézeti szokásjognak, melyet kialakítottak az elmúlt évtized során.

Továbbá életellenes cselekedetei miatt, melyet a Raiffeisen Bankpolip végez, Magyarországon a magyar lakossággal gátat kell szabniuk! Elfogadhatatlannak tartom, hogy Önök felügyeleti szervként működve, nem teszik, és nem tesznek eleget a kötelezettségüknek. Nem elég, hogy nincs tisztességesen működő pénzintézet Magyarországon, de már a felügyelet, annak működése, hatásköre, finanszírozása miatt, független ítélőképessége is erősen megkérdőjelezhető. Ismeretes, hogy működésükhöz, a források honnan származnak.

Szokatlannak számító hangvételű levelem, a szokatlan helyzetre, és a családom fenyegetettségére való tekintettel íródott.

A mai napig a pénzügyi szolgáltató, (Raiffeisen Bank Zrt) semmiféle írásos megkeresést nem kezdeményezett felém.

Továbbá azt is megemlítem, hogy Tisztelt Pénzügyi Békéltető Testület, Dr. K.A. elnök részére írt levelemre sem érkezett válasz a mai napig.  Ebben a levélben észrevételt tettem, Tisztelt Testületnél, miszerint a 2012. december 4. napján megtartott tárgyaláson, több fontos, a beadványomat érintő, és a határozatot is,  befolyásolható  információ mellett elmentek, nem vettek figyelembe sajnálatos módon.

 

Halásztelek, 2013. január 11.

Tisztelettel:

Mácsai Rozália

B.É.CS.