2015.08.25.Az MNB megint vagyonokat keres az autóhitelek forintosításával

Az MNB közel 600 millió svájci frankot biztosít a pénzintézetek számára, az autóhitelek forintosításához. Falus Zsolt Ferenc elnök szerint, az MNB a svájci frank tartalékainak az eladásával, újabb 50-60 milliárd forint árfolyamnyereséget realizál az autóhitelek forintosításával. Az MNB igazolhatóan ezer milliárdokat (!) keresett a forint gyengülésén és nem mellékes körülmény, hogy az így keletkezett árfolyamnyereséget, közvetve a magyar devizahiteles családok fizetik meg.

 

Kiadó:Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

 

2015.08.04.A Magyar Nemzeti Bank áldatlan tevékenységének áldozatai a devizahiteles családok

A devizahiteles ügyfelek számára elviselhetetlen anyagi terhet jelent a forint árfolyamának kedvezőtlen változása. Az Egyesület tapasztalatai alapján az elszámolási törvény, valamint a forintosítás a terheket, érezhetően nem csökkentette, azonban a Magyar Nemzeti Bank az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek forintosításával százmilliárdos nyereséget realizált.

 

A forint árfolyamának a gyengülése az MNB mérlegében 2008-tól kezdődően, több ezer milliárd forint árfolyamnyereséget állított elő, ezért ki lehet jelenteni, hogy a forint gyengülés legnagyobb nyertese az MNB, vesztesei pedig a magyar családok.

 

Az Egyesület elnökének Falus Zsolt Ferencnek a véleménye szerint, ha a forint árfolyamának jelentős és rendkívüli gyengülése nem következik be, akkor ma nem a devizahiteles családok tragikus helyzete, hanem a magyarországi államcsőd lenne napirenden.

 

Kiadó Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

 

2015.07.30.Colleen Bell amerikai nagykövet és Matolcsy György jegybankelnök megbeszélésének hátterében a hazai devizahitelezés állhat

Az Egyesület elnöke Falus Zsolt Ferenc megkereste Colleen Bell amerikai nagykövetet, az amerikai pénzügyi társaságok és intézmények jogellenes adatkezelésével kapcsolatos aggályai miatt. Az Egyesület véleménye szerint a magyar pénzügyi fogyasztók személyes adatai és banktitkai jogellenesen kerültek átadásra, mert az érintett ügyfelek adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatása, nem felel(t) meg a törvényi előírásoknak.

 

Az Egyesület elnöksége szerint, Colleen Bell és Matolcsy György közös megbeszélésének tárgyát képezhette az amerikai pénzügyi vállalkozások jogellenes adatkezelése, mellyel kapcsolatban az Egyesület megkeresésére Colleen Bell a mai napig nem reagált, hallgat.

 

Kiadó:Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet