2017.06.09.A Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elfogultsága a devizahiteles probléma tisztességes megoldásának az akadálya!

A devizahitelek törlesztéséhez, illetve forintosításához szükséges devizamennyiséget az MNB piaci árfolyamon értékesítette a bankok számára, mely során a jegybankban több százmilliárd forint árfolyamnyereség keletkezett, ezért sem vitatható, hogy az MNB "gigantikus" nyeresége közvetlenül a devizahitelezéshez és a devizahitelekhez, valamint a forintgyengüléshez köthető.

A 2014. évi XL. törvényhez kapcsolódó MNB rendeletek tartalmával, már az Alkotmánybíróság is foglalkozott, azonban döntésük szerint a MNB elszámolási szabályai, nem alaptörvény-ellenesek.

Ellenben nem foglalkozott érdemben sem a közvélemény, sem a politika azzal, hogy a "kolosszális árfolyamnyereség" miatt a Magyar Nemzeti Bank és tulajdonosa a Magyar Állam, az érintett magyar családokkal szemben a hazai típusú devizahitelezés legelfogultabb szereplőjévé vált.

Falus Zsolt Ferenc elnök és Egyesület elnökségének véleménye szerint a Magyar Állam és intézményeinek (bíróságok, hatóságok, stb.) az elfogultsága érezhető a devizahitelesek számára kedvezőtlen jogalkotási folyamatokban, a törvényekben, a Kúria jogegységi határozataiban, a devizahiteles perek ítéleteiben, valamint a különböző hatósági döntésekben is.

Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet