2018.02.14.Nagy baj van a hitelfedezeti életbiztosítások környékén!

Az Egyesület a hozzá érkező fogyasztói megkeresések alapján azt tapasztalta, hogy a bankok és a biztosító társaságok a kölcsönszerződésekhez tartozó hitelfedezeti életbiztosításokkal kapcsolatban, az adósok, a kezesek, valamint az örökösök részére valótlan nyilatkozatokat tettek, illetve tesznek.

Előfordult olyan eset, az adós sajnálatos elhalálozását követően, hogy az örökösöket arról tájékoztatták, az adós nem csatlakozott a csoportos hitelfedezeti biztosításhoz, azaz nem volt biztosított, amikor a biztosítás ténye a szerződéses tartalom alapján nem lehet vitatható. Ebben az esetben a társaságok a biztosítást a későbbiekben elismerték, illetve beismerték.

Azt gondoljuk, hogy a bankok és a biztosító társaságok súlyos bűncselekményt követnek el, ha a biztosítási fedezetekkel kapcsolatban valótlan nyilatkozatokat tesznek, ezzel az érintetteket és az örökösöket is félrevezetik. A fogyasztóvédelmi civil szervezet a nyilvánosság segítségét kéri, hogy a fentiekhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő, javasoljuk a hasonló élethelyzetben lévő adósok, adóstársak, kezesek és az örökösök számára, hogy körültekintően járjanak el, kétség esetén forduljanak a felügyeleti hatóságokhoz.

os.mti.hu/hirek/134183/a_bankcsapda_erdekvedelmi_civil_szervezet_kozlemenye

Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet