"legörgetve" a tartalom a menü bal oldalán megtalálható....

 

 

 

Nem sajnálom, hogy részt vettem 2012 november 26.-án a Kúria által szervezett konferencián az egyesületünk vezetőivel. Élve a hozzászólás lehetőségével számos dologra kívántam felhívni a figyelmet, nekem mind fontos volt...

De a fontos dolgok között akadt olyan is, ami egyesek számára igen kellemetlen és kínos volt , ami természetesen hátrányos és súlyos következményeket is jelent.

Nem értettem először, hogy önálló hozzászólásokat nem követik észrevételek, kritikák... nem követhették, mert elhangzott olyan információ mely nem vélelem, hanem okiraton alapuló "tény" !

Ilyen információ, hogy mi volt a Bankszövetség álláspontja a prudens magatartással és az egyoldalúsággal kapcsolatban, csak egy a hitelesek számára "titkos" szó :

---------------------KOCKÁZATKEZELÉS-------------------

https://www.bankszovetseg.hu/anyag/feltoltott/2009_I_negyedev.pdf
(ne keresd, eltávolították... lementve elérhető nálunk, részlet itt)

BESZÁMOLÓ
a Bankszövetség 2009. I. negyedévi tevékenységéről

"A Bankszövetség a törvénytervezettel kapcsolatos tartalmi és eljárási kifogásait szóban és írásban minden lehetséges fórumon előterjesztette: az illetékes tárcáknál (PM, IRM), az Országgyűlés illetékes bizottságai, a képviselők által összehívott háttéregyeztetéseken, de ezek végül csak részben találtak meghallgatásra.
A képviselőkkel, érdekképviseletekkel folytatott megbeszélések alkalmával közvetlenül érzékelhettük az előítéletekkel teli, zavaros bankellenes indulatokat.
Az átgondolatlan szabályozás okozta jogbizonytalanságot csökkentette volna, ha a PSZÁF kiállt volna amellett, hogy az EGYOLDALÚ SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS JOGA egy KOCKÁZATKEZELÉSI eszköz, amellyel egy PRUDENS banknak időnként élnie kell. Sajnos ezt az új feladatkört a PSZÁF "ELHÁRÍTOTTA", így magunkra maradtunk az igen ellentmondásos törvényi rendelkezések végrehajtását illetően."

Szegény bankszektor mit volt mit tenni, szépen vezette azokat az ügyfél deviza tőke nyilvántartásokat, melyeknek ebben az időszakban is a kockázatkezelését elvégezte, ez is okiratokkal igazolt "tény" !
A nyilvántartásokban elért nyereséget a pénzügyi szolgáltatók kisajátították, melynek becsült lehetséges nagyságrendje elérheti az 1000 milliárdot is, igen ennyi... mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy miként lehet ekkora összeget eltüntetni, védelmi pénz megfizetése nélkül... (lehet megfizették valakiknek, valamilyen formában ?)

A Kúria a lakosságot és annak érdekképviseletét éppen ezért hívta meg... nem jogértelmezési vitanapot akartak a jogi doktorok a "felelőtlenekkel és azok érdekvédőivel", hanem azt a szintet felmérni, hogy meddig és hogyan tartható fenn egy fenntarthatatlan helyzet... a válasz sehogyan.

A politikai közszereplőktől tegnapi napon már számos olyan tartalmú nyilatkozat hangzott el, melyek finom utalások formájában lettek odakínálva az érintetteknek az Ő felelősségeiket illetően... és ezzel elkezdődött.

A Bankszövetségi jelentésben az a kellemetlen és ártalmas, hogy megemlít mindenkit... felügyelettől, minisztériumig és képviselőkön a bizottságokig...

Betiltott (rejtett) csoportként működünk tovább...

Elérhetőségünk: www.bankcsapda.eu ahol további infókat találtok rólunk.

Falus Zsolt Ferenc
B.É.C.S. elnök