2013.01.28.Itt a lesújtó IMF jelentés hazánkról:

Itt a lesújtó IMF jelentés hazánkról: új gazdaságpolitika kell :(bővített)

Pénzügyi szektort érintő intézkedések
•A bankrendszernek jelentős kihívásokkal szembesül, amint egy bizonytalan környezetben szerepének újragondolására törekszik.
•A hitelezési helyzet javítása érdekében a bankrendszer működésének javítása szükséges.
•Pudenciális normák követése hozzájárulhat a még mindig nagy árfolyamkitettség csökkentéséhez.
•A válságmenedzsment és annak kezelésére irányuló intézkedéseket javítani kell a fő területeken. A pénzügyi felügyelet hatáskörét és felelősségét egyértelműen kijelölő szabályozás kell.

A felügyelet szerepét újragondolni szükséges, hiszen egy súlyosan összeférhetetlen helyzetet teremt ha ma felügyeli a bankot egyes felügyeleti alkalmazott, holnap pedig irányíthatja azt :)

A bankrendszer szerepét segítünk újragondolni azzal, hogy az uzsora szerződéseket melyeket deviza alapúként terjesztettek el, érvénytelenítését és az ebből származtatott követelések eltörölését követeljük.

Falus Zsolt Ferenc
B.É.C.S.

A deviza tőke nyilvántartás egy névleges deviza csereügyleten keresztül valósult meg...

A vonatkozó adótörvény :

Csereügyletből származó jövedelem

65/B. § (1) Csereügyletből származó jövedelemnek minősül a számvitelről szóló törvény szerinti deviza-, tőke- és kamatcsere (swap) ügylet alapján a magánszemély által az adóévben megszerzett bevételnek (csereügyleti bevétel) - a kizárólag az adott ügylettel közvetlenül összefüggő - a magánszemélyt az adóévben terhelő igazolt kiadás(oka)t (csereügyleti kiadás) meghaladó része (a továbbiakban: csereügyleti jövedelem). A csereügyleti kiadásnak a csereügyleti bevételt meghaladó összege csereügyleti veszteségnek minősül.