2013.03.16.Több mint negyvennyolc órája...

Tisztelt honfitársaim!

Több mint negyvennyolc órája hírportálunk és a csoportunk a rendkívüli helyzetre tekintettel átmenetileg, koordinációs központtá alakult.

Köszönöm annak a 2000 embernek (volt katonának, akik első szóra visszajelezték, ha szükség van rájuk, ránk önként bevonulnak, és kivezényelhetővé válva segédkeznek a mentésben, csak a honvédség bocsássa rendelkezésünkre a gépjárműveket. (sehonnan nem kaptam visszajelzést felajánlásunkra) De hamarosan megindultak a páncélosok.

Az országos médiában keveset vagy szinte semmi nem szólt arról a rengeteg civil emberről, akik a balesetekhez vagy az elakadt autósokhoz mentek segíteni, élelmet, takarót vagy éppen szállási lehetőséget biztosítottak. Nem szóltak a hírek arról sem, hogy a megosztó portálokon keresztül kommunikálva, beazonosítva a helyszíneket a mozgásban lévő mentőcsapatokat navigálták.

Arról már nem is beszélve, hogy nem csak Budapestről indultak önkéntesek, hanem megyénkből is, több busz, megerősítve a tűoltókkal, de menet közben visszafordítottak, minket, hogy már uralják a helyzetet. Azért, hagy némi kívánni valót az a szervezetlenség, (nagyon enyhén fogalmaztam), mely koordinálta a csapatokat. (Összeszedettebb volt a civil információáramlás.)

Azoknak üzenem, akik kritikával illették, bármelyik megmozdulást vagy éppen a helyzetet értékelték foteljeikből,, netán vizsgáló bizottságosdit akarnak játszani, fogtatok volna egy lapátot aztán legalább a szomszédnak segíthettetek volna.

Minden tiszteletem azoké az önzetlen segítőkész civil emberek ezreié, akik segítséget nyújtottak a bajbajutott nemzettestvéreiken és nem firtatták felelősségüket. Nem beszédekkel, hanem tettekkel siettek a segélykérőknek segítségére.

Köszönjük a Magyar Honvédségnek, és itt kell elmondani azt a nagyon fontos dolgot, hogy amíg létezett a sorkatonai kötelezettség addig nem történhetett meg ilyen. Na azokat kell valagba rúgni akik ezt megszüntették.

Reméljük, ma este már senki nem éjszakázik az utakon, ezért vissza kell térnünk azokhoz, akiket pedig nem a hóvihar tart fogságban, hanem a bankterror adósrabszolgaságban.
Tisztelettel: Grell Antal
B.É.CS.