2014.05.28.Rendkívüli Tájékoztatást kaptunk az OTP Bank Nyrt. - től

Rendkívüli Tájékoztatást kaptunk az OTP Bank Nyrt. - től, melyet megosztunk a befektetőkkel és befektetői csoportokkal !

Tájékoztatunk minden befektetőt, illetve befektetői csoportot, hogy az OTP Bank Nyrt tájékoztatása alapján a "jelzáloglevelek fedezetét NEM a jelzáloghitelek mögötti ingatlanfedezetek jelentik".

A Bank szerint : "A jelzáloghitelekből eredő követelések a rendes fedezetek."

... tehát a hazai prudens uzsorás gyakorlat szerint, maga a követelés szolgál, nem pedig az ingatlan értéke a jelzáloglevelek fedezetére !

Ezen információ alapján a megdől és megdőlni látszik a jelzálog-hitelintézetek jelzálogleveleken keresztüli finanszírozásának az intézménye és az is, hogy a jelzáloglevél forma egy biztonságos befektetés típus, hiszen a befektetők számára nyilvánvaló tény helyett, a finanszírozásban "csak" közreműködő Bank szerint a jelzáloghitel mögötti ingatlanfedezet, illetve annak hitelbiztosítéki értéke fedezetként "nem márvadó".

A névleges eredetű követelésállomány fedezetlensége, éppen a névlegesség miatt nem jelent valós fedezetlenséget... így az árfolyamváltozás nem kockázat, nem költség, hanem nyilvánvalóan haszon elem !

Falus Zsolt Ferenc
Bankcsapda Egyesület