2017.07.24.Állami Számvevőszék 2013. évi tanulmányából részlet :

"...az állam már a kezdetektől fogva ellenérdekelt szereplő volt a devizahitelezésben, innentől és emiatt van megpecsételve ennek az ügyfélcsoportnak a sorsa.

.....Kósa Lajos államcsőddel kapcsolatos véleményének az időszakában, már száz- és ezermilliárdok halmozódtak fel a forintgyengülés következtében, az ezzel kapcsolatos nyilatkozatai tehát minden alapot nélkülöztek, hazugságok voltak ..

... az Állam és a Jegybank devizatartalékon elért árfolyamnyereségével kapcsolatban nem lehet kérdés, hogy a devizahiteles ügyfelektől származik, ügyes finanszírozásnak köszönhetően. Ennyi

....a forinterősödés a kockázat ! Értitek ? Neked a forintgyengülés okozza a veszteséget, nekik ez okozza a nyereséget ! Nyilvánvaló, hogy bennünket ezeknek a tényeknek a nyilvánosságra hozataláért, csak az ügynökök, a rendőrspicli bűnözők, a nyerészkedő kóklerek és szélhámosok támadnak..

.....tehát nem szükséges a jogvita és a szerződések végtelen boncolgatása, ha sokan megértjük, hogy a forintárfolyamával szemben a Magyar Állam és a Jegybank súlyosan ellenérdekelté vált, ez az ellenérdekelt szerep ezermilliárdos nyereséget eredményezett.

.....az állam és a jegybank nyeresége a devizahiteles családok vesztesége, ez határozza meg a lehetőségeinket és azok korlátjait."

Aki velünk vitázik, az az Állami Számvevőszékkel és a tényekkel vitázik!