2017.08.07.Az IMF hitel folyósítási feltétele volt a háztartások devizakockázatának a csökkentése!

...az IMF hitel folyósítási feltétele volt a háztartások devizakockázatának a csökkentése és a korábbi forintosítással 80-90 %-os árfolyamveszteséget lehetett volna megakadályozni !

"... Megállapodás keresése a kereskedelmi bankokkal, amely megkönnyíti a háztartások adósságának átalakítását a lejárati idő és a törlesztési ütem módosítása útján, beleértve a devizaalapú hitelek forintalapúra történő konvertálásának lehetőségét is, ezzel csökkentve a nagyarányú lakossági devizakockázatot. ..."

-ITT van az EU/IMF hitelmegállapodás, amely a csatolt képen elérhető és olvasható ... tehát már 2008-ban ! megteremtették a lehetőségét a devizaalapú hitelek átváltásának, konverziójának, ezzel csökkentve a lakossági devizakockázatot...azonban ugyanezek a források lehetőséget nyújtottak a spekulációra is, mely spekuláció az állam és a jegybank számára forintgyengülés esetén nyereséget képes generálni !

Az Állam a véleményem szerint tudatosan mulasztotta el a devizahitelek korábbi 2008-as forintosítását és a háztartások devizakockázatának a megszüntetését, mivel a hitelezésben való szerepvállalásának és a deviza típusú befektetésének köszönhetően, forintgyengülés esetén, ezermilliárdokat kívánt realizálni, az érintett devizahiteles ügyfélcsoport kifosztásán keresztül !

Falus Zsolt Ferenc

B.É.CS.