Közlemény! 2012. október 17. az RTL- Klub Házon Kívül

2012. október 17. az RTL- Klub Házon Kívül című, műsorában a devizahitelesek problémái lettek volna a téma. A nyilvánosság széles rétegeinek felvilágosítása helyett, újabb félrevezető, szándékosan a valóságnak nem megfelelő, a felvételeken a különböző érdekvédelmi csoportok vezetőit lejárató és lejáratására alkalmas anyagot közöltek.

Nem kevesebbet tettek, mint cinkosságot vállaltak a helyzet megoldatlanságának „jegelésében” és a magyar lakosság félrevezetésében.

A felvételeinket, melyet felhasználva és egy a portfolió elemzőjének nevezett szakértő, meg szakértett, nem járultunk hozzá, annak bemutatásához.

Az RTL - Klub valótlanságot állítva, a tények elferdítése, szándékosan a nyilvánosságot megtévesztve, használta fel a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet az Unió Háza előtti saját felvételeinket. Továbbá a hatályos törvények szerint hozzájárulásunkat kellett volna kérni a felvétel felhasználásához. Amíg egy bűnözőt megilletnek a személyességi jogai, hogy arcát kitakarva közölnek róla tényeket, addig szervezetünktől eltagadták ezeket a jogokat. Minket és arcunkat mutatva, összevágott hangminta és a szöveg tulajdonosának megmutatását nélkülözve, szervezetünk nevét elhallgatva és ezzel a többi szervezettel való összemosásra alkalmas a valóságot elferdítve mutatták be.  

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnökségi tagjait nem keresték meg, nem kérték engedélyüket, továbbá a műsorban nem tett különbséget az egyes szervezetek között, hanem összemosva tette meg elemzését.

Felhívom figyelmüket a következő törvényi előírásokra:

2010 évi CLXXXV törvény médiaszolgáltatókról szóló...
Tájékoztatási tevékenység

12. § (1) A médiaszolgáltatások tájékoztatási tevékenységének meg kell felelnie az Smtv. 13. § szerinti kötelezettségnek.
(2) A tájékoztatás kiegyensúlyozottságát - a műsorszámok jellegétől függően - az egyes műsorszámokon belül, vagy a rendszeresen jelentkező műsorszámok sorozatában kell biztosítani.
(3) A médiaszolgáltató hírszolgáltatást és politikai tájékoztatást nyújtó műsorszámaiban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatársai bármely médiaszolgáltató által közzétett műsorszámban szereplő politikai hírhez véleményt, értékelő magyarázatot - kivéve a hírmagyarázatot - nem fűzhetnek.
(4) A műsorszámban közzétett hírekhez fűzött véleményt, értékelő magyarázatot e minőségének megjelölésével és szerzőjének megnevezésével, a hírektől megkülönböztetve kell közzétenni.

 

RTL- Klub Házon Kívül című, műsorában nem tett ennek az irányzatnak eleget, ezért felszólítjuk a hiteles tájékoztatás miatt, azonnal és haladéktalanul adjanak ki egy helyreigazító közleményt. A megvágott felvételeinket pedig vágatlanul tegyék közzé!

 

Tájékoztatjuk mindenkit arról, hogy jogi eljárásokat kezdeményezünk, a portolio.hu-val és az RTL- Klub-bal szemben, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezetet és Elnökére tett minősítő kijelentései miatt.

Grell Antal

B.É.CS. sajtóreferens

2012-10-18