Minden magyar állampolgárnak egymillió forint államadóssága van

Na akkor tessenek kicsit a sorok között olvasni....

...segítek benne, ahogy szoktam !

Domokos László ÁSZ elnök : "...a következő három évben nagyjából 10 000 milliárdot kell visszafizetni"

"Összességében 34 százalékát, nagyjából a hitel harmadát fordítottuk hiteltörlesztésre, a forinthitelt devizahitelre váltottuk át. S ekkor a "válságkezelésnek" egy olyan "sajátossága" alakult ki, hogy 2010 utánra egy kényszerhelyzetet teremtett, s mára egy felfokozott visszafizetési kényszert determinál a 2008-2009-es megállapodás, mely újabb problémákat idézett elő..."

-Hogy hol a többi pénz ?.... befektetésként használták fel !

A befektetés... az általunk (Bankcsapda csoport) állított óriási hasznot hozó MNB által a hazai deviza hitelezésnek a refinanszírozása, végső hitelezői szerepben !
...ide kapcsolódik ezzel a befektetéssel előállt ellenérdekeltsége a hazai jegybanknak !

Hogy mije van a lakosságnak, az állampolgárnak? - Államadóssága!

Az m1 -en teremtett mosolyfakasztó helyzetet, amikor az álmos riporter pár napja rákérdezett arra (véletlenül), hogy mire lett felhasználva a 2008-as "készenléti hitelfelvétel" a 20 milliárd euró nagyságrend (jóváhagyott 25 milliárd euró összeg) ...részben bankmentésre... ja persze 6000 milliárd bankmentésre!

Az m1 video tárban nincs benne érdekes módon a pár napja történt riport, Fábián Barna beszélgetett Domokos Lászlóval.

" 2008-as IMF-megállapodás miatt, amely nem orvosolta a bajokat, és meghatározza a gazdaságpolitikát - véli az ÁSZ-elnök.

Ha ez az egész valahogy átmenne a tömegeknek, ennek a kivitelezése és módszere miatt, az előre megfontoltsága miatt... akkor olyan eredményeket hozhatna az ország megnyomorított lakossága számára mely alapvetően meghatározná a jövőjüket, oly módon... hogy lenne jövőjük, jövőképük ! Ritkán követnek el ekkora szélhámosságot, illetve ritkán lepleződnek le...

Falus Zsolt

Egy felfokozott visszafizetési kényszer van a 2008-as IMF-megállapodás miatt, amely nem orvosolta a bajokat, és meghatározza a gazdaságpolitikát - véli az ÁSZ-elnök.

Két alapvető problémánk van, egyfelől az államadósság aránya sokkal magasabb a környező, nem eurózóna-tagállamokhoz képest, másfelől az adósság nagy részét 2-3 múlva kell törleszteni - jelentette ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Mint mondta: a következő három évben nagyjából 10 000 milliárdot kell visszafizetni, vagyis egy állampolgárnak közel egymillió forint visszatörlesztési kötelezettsége van.

A problémák között említette, hogy a magyar gazdaságban a korábbi 28-ról 48 százalékra nőtt a deviza aránya, ami plusz kockázatot jelent. Míg 2006-ban 700-750 milliárd forint kamatkiadása volt az országnak, ez most több mint 1200 milliárd forint.

Azért vagyunk kalodába zárva, mert a következő évekre is determinálva van ennek az egész pénzügyi konstrukciónak köszönhetően a gazdaságpolitika mozgástere - magyarázta az ÁSZ-elnök, aki szerint hosszú távon az elsőszámú sarkalatos kérdés az államadósság visszafizetése lesz, nem pedig az aszály, a piacok nehézségei, a munkahelyek.

Beszélt arról is: 2008-ban néhány nap alatt felvette Magyarország a bődületes IMF-hitelt, s utána hosszú hónapokig nem költött semmit, 2009 áprilisában volt az első tényleges pénzfelhasználás. Összességében 34 százalékát, nagyjából a hitel harmadát fordítottuk hiteltörlesztésre, a forinthitelt devizahitelre váltottuk át. S ekkor a válságkezelésnek egy olyan sajátossága alakult ki, hogy 2010 utánra egy kényszerhelyzetet teremtett, s mára egy felfokozott visszafizetési kényszert determinál a 2008-2009-es megállapodás, mely újabb problémákat idézett elő, mint a magas devizakitettség, a magas CDS-felár. Úgy kezeltük a betegséget, hogy továbbra is betegek vagyunk - fogalmazott Domokos László.

BH/M1

 

Az árfolyam...

Az egész jelenlegi helyzetünk az árfolyam alakulásáról szól, akik emlékeznek vagy olvastak róla tudják, hogy az intervenciós sávot eltörölték 2008 február 26.-án, én ezt a deviza nyilvántartottak egyik kegyelemdöfésének tartom (sajnos több is van, ezért ez csak az egyik).


Az intervenciós sáv a forintnak az euróhoz, annak árfolyamához való rögzítéséről szól illetve szólt, tehát a forint az eurónak az egyéb devizákkal szembeni keresztárfolyamai révén a mi forintunkra ez kedvező hatást gyakorolt...

Eltörléséről nem kell több szót említeni, viszont arról igen, hogy kik tudták fenntartani ezt az intervenciós sávot... a hazai nemzeti bank (MNB) és az európai központi bank (továbbiakban EKB), akik minden spekulációs támadással szemben védeni tudták a forint árfolyamot !

Akkor rátérhetünk arra, hogy ha tehát védhető egy árfolyam egy adott sávon belül, akkor ha nem védik vagy "ellenérdekeltté válnak azok akik korábban védték" akkor milyen következmények fordulhatnak elő...sajnos ilyenek mint most !

A jeles intézmények pénzügyi "ellenérdekeltsége" a hazai deviza nyilvántartott lakossággal szemben egyértelművé vált, ráadásul a hazai jegybank általi befektetés forrásának egy jelentős része éppen az EKB-től származik !

Az érintett hazai lakosság egyénként lett egy pénzügyi csapdával megtámadva, az egyén pénzügyi kockázatvállalása annak névlegessége folytán nem lehet valós, nem válhat valósággá !

A frank vagy yen nyilvántartások hazánkban névlegesen valósultak meg, valós yen és frank forrás valós deviza kitettséget jelentene ami valós kockázatot is ! A névleges kockázatteremtésből valós követelést érvényesítenek... ezt a trükköt csak hazánkban kivitelezték és csak hazánkban tűrik meg !!!

Az ellenérdekeltség haszonélvezői árfolyamnyereséget könyvelhetnek el, itt ezért ezeknek a cinkossága bűnpártolást eredményezett ! A sok ezer milliárdos nagyságrend a valós ok kedves sorstársaim, hogy hazánkban évek óta tartó kivéreztetésünk időszakát éljük !

Arra kérek mindenkit, hogy a valós és nyilvánvaló ellenérdekeltség miatt nyugodtan kezdjen el aggódni, ugyanis aki az általam leírtakat megérti (korábbi tényfeltárásokra is gondolok) annak csak egy következtetést lehet levonni... a kialakult állapotot kialakították ezért ennek végeredményét is bekövetkeztetni akarják !
Nyereségvágyból történő kifosztásunk a tervük része volt... számoltak azzal, hogy védekezőképességünk kialakulása időbe telik, valamint valós hatékony hatósági (felügyelet) érdekvédelem hiányában, egyedüli lehetőségként csak "egyéni polgári perek" során fogjuk a küzdelmet felvenni... mivel számítottak rá, emiatt is elkezdhetünk aggódni !

Kedves sorstársaim a csoportunk tevékenységében való aktívabb részvételetekkel tudjuk csak elérni azt, hogy hazánkban elfogadott és eltűrt kicsontozásunkat megakadályozzuk !

Aki "csak" perel az tagad, vitat, remélhet ... nem kell itt megállni tisztelt érintettek, mert most ránk felelős családfőként, családanyaként vagy mondjuk ki sorstársaiért is felelősséget érző hazafiként a megértés okán felelősség hárult, itt
a feladat ránk talált !

Kérem tőletek az általam leírtak végiggondolását, sajnos alapja van az aggodalmamnak... ezért tulajdonképpen nincs mire és miért várni, állást kell foglalni dönteni kell, hogy közösségünk, csoportunk erőteljesebb megnyilvánulások során érvényt szerezzen az igazságnak ! Erőteljesebbek értelemszerűen attól leszünk, ha a támogatottságunk nő...

Tisztelettel

Falus Zsolt Ferenc