Mivel nemtelen támadás érte csoportunkat a reagálás elengedhetetlen!

Eddig el sem tudtam képzelni olyan helyzetet, amikor azért kellene bármit is kezelni, mert segítséget mertünk nyújtani, azzal, hogy tömeg tájékoztatunk. Név nélkül, de személyre szabottan visszautasítjuk a minket ért vádat, hogy felhasználnánk bárkinek is a felvételét saját és csoportunk reklámozása céljából. Aki ilyet állít az arra az útra tévelyedett, mely a lejáratás és a rideg valóságtól való elrugaszkodás és a puszta kényszerképzetek világába kalauzolja önmagát.

Hiszen az RTL Klub pontosan ezért vívta ki fokozott figyelmünket hiszen elfogadhatatlannak tartjuk azt a magatartást, mely személyes felvételeiket felhasználva lejáratókampánycélra használta.

A felvételeket a híradókból összegyűjtve elkészített összefoglalóból semmi nem lett kivágva, megváltoztatta, csak a Bankcsapda kezdő képsora lett felrakva, mely jelezte annak munkásságát, aki vette a fáradságot és összegyűjtötte a különböző híradásokból a devizahitelezés visszásságait, egy csokorba gyűjtve, a videókon szereplő és segítséget nyújtó embereket ezzel is népszerűsítve, továbbá a nyilvánosság széles rétegeihez való eljuttatást elősegítése.

De félreértés vagy puszta rosszindulatúság miatt személyes egyeztetés helyett lejárató kampány indult ez végett csoportunk ellen ezért törlésre került a videó. Személyes megjegyzésem, kíváncsi leszek hányan fogják előkeresni a különböző híradós alarchívumokból, tehát valószínű így a felejtés homályába veszik, de ezt akarták ezek szerint.

Innentől kezdve nem fogunk időt és energiát fektetni a híradásokban szereplő összefoglalók összeállításával. Honlapunkon nem fognak megjelenni semmilyen egyébb híranyagok, kizárólag a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet hírei lesznek elérhetőek.

Továbbá tájékoztatok minden csoport tagunkat, hogy olyan szakmai anyagokban gazdag honlapunk, hogy nem szorulunk efféle trükkökre.

Tisztelettel:
Grell Antal
B:É:CS:sajtóreferens